p

Suomi käynnisti Varsovassa neuvottelut uuden sopimuksen metsäkysymyksistä

Varsovan ilmastokokouksen ministeriviikko käynnistyi maanantaina Suomen ja Indonesian johtamalla korkean tason paneelilla metsä- ja maankäyttökysymyksistä uudessa ilmastosopimuksessa, jonka on tarkoitus astua voimaan vuonna 2020.

Kaikista keskeisten teollisuus- ja kehitysmaiden edustajista koostunut paneeli oli yhtä mieltä siitä, että uudessa ilmastosopimuksessa metsä- ja maankäyttöasiat on ratkaistava kokonaisvaltaisemmin ja samalla eri maiden ominaispiirteet huomioiden. Paneelin yhteenveto toimitetaan ilmastosopimuksen sihteeristölle.

Paneelin toisena puheenjohtajana toiminut ympäristöministeri Ville Niinistö oli tyytyväinen päivän keskusteluun ja Suomen muilta mailta saamaan vahvaan tukeen metsä- ja maankäyttökysymysten edistämisestä kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa.

"Metsä- ja maankäyttökysymyksiä ratkomalla vastaamme sukupolvemme suurimpiin haasteisiin, sillä niihin tiivistyvät sekä ilmastonmuutoksen hillinnän että sopeutumisen haasteet. Suomelle metsäisenä maana asia on myös kansallisesti tärkeä ja edistämme parhaiten sen huomioimista tarjoamalla asiantuntemustamme ja ottamalla johtavan roolin kansainvälisissä neuvotteluissa, kuten olemme tänään tehneet", sanoi ympäristöministeri Niinistö.

"Yhteinen tahto keskusteluissa oli se, että uudessa sopimuksessa kannustetaan kaikkia maita kestävään metsien käyttöön ja hiilinielujen lisäämiseen kannustavasti. Suomen metsäosaamisen ja metsätalouden kannalta tämä kokonaisvaltainen lähestymistapa ilmastonsuojelussa on suuri edistysaskel", sanoi ympäristöministeri Ville Niinistö.

Lähde: YM

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.