p

Merkel kiirehtii Putinia vapauttamaan aktivistit

Saksan liittokansleri Angela Merkel kiirehtii Venäjän presidentti Vladimir Putinia ratkaisemaan nopeasti vangittujen aktivistien tilanteen.

Angela Merkel ilmaisi huolensa vangittujen aktivistien puolesta puhelinkeskustelussa Vladimir Putinin kanssa keskiviikkona.

28 Greenpeace-aktivistia ja kaksi toimittajaa ovat tällä hetkellä vangittuina Venäjällä. He osallistuivat rauhanomaiseen mielenosoitukseen venäläisen öljy-yhtiö Gazpromin öljylautalla.

Saksan Greenpeacen kampanjajohtaja Roland Hipp kommentoi:

"Me toivotamme Merkelin tervetulleeksi ja arvostamme sitä, että kansleri henkilökohtaisesti ja oma-aloitteisesti tukee vankeudessa olevia ihmisiä. Arctic Sunrisen miehistö otti rauhanomaisessa mielenosoituksessa kantaa arktisen luonnon suojelemiseksi ja Gazpromin mahdollisesti aiheuttamia öljyvahinkoja vastaan. Me toivomme, että Angela Merkelin aloite johtaa aktivisitien ja toimittajien välittömään vapauttamiseen."

Merkelin lisäksi myös yksitoista Nobel-voittajaa on osoittanut tukensa aktivisteille. Kirjeessä Nobel-voittajat pyytävät presidentti Putinilta, että ”hän tekee kaikkensa, jotta 28 Greenpeace-aktivistin, freelance-valokuvaajan ja freelance-videokuvaajan kohtuuttomista merirosvoussyytteistä luovutaan, ja jatkossa kaikki mahdolliset syytteet ovat kansainvälisen ja Venäjän lain mukaisia.”

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.