p

Seitsemässä kaupungissa poljetaan Arktiksen puolesta

Pohjoisen napajään sulaminen on houkutellut öljy-yhtiöt poraamaan öljyä Arktikselta. Lähes neljän miljoonan ihmisen maailmanlaajuinen Save the Arctic -liike vaatii pohjoisnapaa ympäröivää merialuetta suojelualueeksi ja öljynporauksen kieltoa ainutlaatuisella arktisella alueella. Sunnuntaina 15. syyskuuta Arktiksen suojelemisen puolesta pyöräillään Ice Ride -tapahtumassa Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Joensuussa, Oulussa ja Raumalla.
Ice Ride on maailmanlaajuinen pyöräilytapahtuma, jossa pyöräillään niin Argentiinassa kuin Suomessa ja monissa maissa sillä välillä. Mukaan on helppo tulla: tarvitaan vain polkupyörä. Mukaan tulijoita innostetaan pukeutumaan Arktista symboloiviin valkoisiin vaatteisiin.

Ice Ride on osa maailmanlaajuista Greenpeacen Save the Arctic -liikettä. Tavoitteena on suojella pohjoisnapaa ympäröivä merialue ja kieltää öljynporaus ja teollinen kalastus arktisella merialueella.

Syyskuussa arktinen merijää on pienimmillään. Öljy-yhtiöt eivät näe tätä varoituksena, vaan tilaisuutena porata lisää öljyä. Fossiilisten polttoaineiden käyttö kiihdyttää ilmastonmuutosta, mikä taas nopeuttaa jään sulamista entisestään. Tästä noidankehästä on päästävä pois, jotta Arktis saadaan pelastettua.

Tarkemmat tiedot tapahtumista löytyy täältä »»

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.