p

Harri Laurikasta Suomen pääneuvottelija kansainvälisiin ilmastoneuvotteluihin

Tekniikan tohtori Harri Laurikka on nimitetty Suomen pääneuvottelijaksi kansainvälisiin ilmastoneuvotteluihin. Samalla ympäristöministeriö vahvistaa ilmastoasioista vastaavalla erityisedustajalla neuvottelupanostusta kansainvälisen ilmastosopimuksen aikaansaamiseksi ja Suomen ilmastotavoitteiden edistämiseksi vuoteen 2015 asti.

Laurikka on työskennellyt ympäristöministeriössä neuvottelevana virkamiehenä vuodesta 2007 ja ollut kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa Suomen valtuuskunnissa asiantuntijana erityisesti päästöjen vähentämistä ja markkinapohjaisia mekanismeja koskevissa kysymyksissä. Aiemmin työurallaan Laurikka on työskennellyt energiatalouden ja ilmastopolitiikan tutkijana sekä konsulttina energia-alalla.

"Ilmastonmuutos vaatii rakenteellisia muutoksia jo lähivuosina. Pääneuvottelija ja muut Suomen neuvottelijat pyrkivät - usein EU:n ja pohjoismaisen yhteistyön kautta - tuomaan suomalaisen näkökulman näihin ratkaisuihin", Laurikka kertoo.

Ympäristöministeriön kansainvälisiin ilmastopolitiikan tehtäviin on saatu vahvistusta jo aiemmin. Ilmastoasioiden erityisedustajan tehtävään nimitettiin kesän alussa kansainvälisen yksikön päällikkö Jukka Uosukainen vuoden 2015 loppuun saakka. Uosukainen avustaa ympäristöministeri Niinistöä kansainvälisissä kahdenvälisissä neuvotteluissa, tuo esille Suomen ilmastotavoitteita ja edistää ilmastosopimuksen aikaansaamista kansainvälisesti. Syksyn ilmastoneuvottelujen isäntämaa Puola on kutsunut ministeri Niinistön valmistelemaan keskusteluja metsien roolista uudessa sopimuksessa.

Kansainvälisten ilmastoneuvotteluiden lähivuosien tavoitteena on saada aikaan vuonna 2015 uusi, kaikkia maita sitova kansainvälinen ilmastosopimus. Neuvotteluiden seuraava etappi on marraskuussa Varsovassa järjestettävä osapuolikokous.

Lähde: YM

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.