p

Alankomaat uhkaa Venäjää diplomaattisilla seurauksilla Arctic Sunrisen vapauttamiseksi

Alankomaiden ulkoministeriö uhkaa nyt Venäjää diplomaattisilla seurauksilla, jos Venäjä ei välittömästi vapauta Greenpeace Internationalin Arctic Sunrise -alusta, joka purjehtii Alankomaiden lipun alla, sekä sen 30 hengen miehistöä.

Ulkoministeri Frans Timmermansin parlamentille antamassa tilannekatsauksessa sanotaan muun muassa:

"Kansainvälisen merioikeuden perusteella Alankomaat on pyytänyt Venäjän viranomaisia välittömästi vapauttamaan aluksen ja sen miehistön. Riippumatta Venäjän vastauksesta, Alankomaat selvittää, mitkä juridiset askeleet ovat mahdollisia, mukaan lukien mahdollisuus viedä asia kansainväliseen merioikeustuomioistuimeen, vaikka diplomaattinen ratkaisu on luonnollisesti etusijalla.”

Greenpeace Internationalin aktivistien alustava kuuleminen oikeudessa alkoi tänään torstaiaamuna kello 8 Suomen aikaa Murmanskissa.

”Suomalainen Sini Saarela ja muut aktivistit vastustavat rohkeasti vaarallista arktista öljynporausta. Niin tekevät myös neljä miljoonaa ihmistä, jotka ovat allekirjoittaneet vetoomuksen Arktiksen suojelemiseksi. Aktivistit on vapautettava heti ja öljynporaus Arktiksella on lopetettava”, sanoo Greenpeace Nordicin Suomen ohjelmajohtaja Tapio Laakso.

Lähde: Greenpeace

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.