p

Energiakaivo-opas antaa suositukset maalämpöjärjestelmien toteutukseen

Ympäristöministeriö on julkaissut Energiakaivo - Maalämmön hyödyntäminen pientaloissa -oppaan, jossa käsitellään maalämpöjärjestelmiin liittyvää lainsäädäntöä, suunnittelua, rakentamista sekä käyttöä ja huoltoa.

Oppaassa annetaan valtakunnallisia suosituksia ja toimintaohjeita maalämpöjärjestelmien toteuttamiseen ja lupakäytäntöihin. Maalämpö-järjestelmän rakentaminen vaatii lähtökohtaisesti toimenpideluvan. Pohjavesialueilla saatetaan tarvita lisäksi vesilain mukainen lupa.

- Maalämpöjärjestelmän sijoittaminen vaatii tarkkaa suunnittelua, jotta vältytään erilaisilta ongelmilta. Oppaan avulla tilaaja saa käsityksen, mitä tulee ottaa huomioon ennen maalämpöjärjestelmän tilaamista, sitä rakennettaessa, sitä käytettäessä ja sen käytöstä luovuttaessa, rakennusneuvos Aila Korpivaara ympäristöministeriöstä toteaa.

Opas keskittyy pääasiassa energiakaivoihin pientalokohteissa. Vaikka opas on suunnattu ensisijaisesti energiakaivojen tilaajille, yhtälailla siitä hyötyvät suunnittelijat, urakoitsijat ja viranomaiset.

Kyseessä on täydennetty ja päivitetty versio Lämpökaivo-oppaasta, joka julkaistiin vuonna 2009.

 YO 2013 Energiakaivo-oppaan voi ladata täältä »»

Lähde: YM
Kuva: Kuvakaappaus Energiakaivo-oppaasta

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.