p

Greenpeace – vuoteen 2030 mennessä päästöjä leikattava 55 prosenttia

Greenpeace julkisti tänään selvityksen Euroopan unionin toteutumassa olevista ilmastopäästö-vähennyksistä ja tavoitteiden asettamisesta vuodelle 2030. Päästövähennyksiä on kiristettävä, ja vuoden 2030 päästövähennystavoitteen on oltava ainakin 55 prosenttia.

Euroopan unionilla on sitova tavoite vähentää päästöjään 20 prosenttia vuoteen 2020 mennessä ja Euroopan komissio on esittänyt, että vuoden 2030 päästövähennystavoitteen on oltava ainakin 40 prosenttia vuoteen 1990 verrattuna. Greenpeacen mielestä tämä ei riitä.

Greenpeace julkisti tänään Ecofysiltä tilaaman selvityksen, jossa on laskettu, että Euroopan unionin päästövähennysten tulisi olla 49 prosenttia vuoteen 2030 mennessä, jotta EU kantaisi osansa maailman päästövähennyksistä.

Euroopan unionin päästökauppajärjestelmän epäonnistuminen on romahduttanut päästöoikeuksien hinnan. Päästökaupan piirissä olevilla yrityksillä on varastossa paljon päästöoikeuksia, joita ne voivat käyttää tulevaisuudessa sen sijaan, että ne pienentäisivät päästöjään. Euroopan komissio on arvioinut, että vuoteen 2020 mennessä yrityksillä on säästössä 1,5–2,3 miljardia tonnia päästöoikeuksia käytettäväksi ensi vuosikymmenellä. Tämä on yhtä paljon kuin päästökaupan piirissä olevien yritysten vuoden yhteenlasketut budjetoidut päästöt.

Ylimääräisten päästöoikeuksien takia päästövähennystavoitteen on oltava tiukempi kuin selvityksessä laskettu 49 prosenttia. Selvityksessä on laskettu, että päästöoikeuksien säästyvän ylijäämän takia 55 prosentin päästövähennystavoite tuottaisi todelliset 49 prosentin päästövähennykset.

Greenpeace vaatii 55 prosentin päästövähennystavoitteen lisäksi uusiutuvan energian osuudeksi 45 prosenttia vuonna 2030 sekä tavoitetta energiatehokkuuden parantamiselle.

Raportti: Ecofys; The Next Steps in Europe's Climate Action »»

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.