p

OCEANA: Yhteisen kalastuspolitiikan uudistamisessa saatiin aikaan lupaava poliittinen yhteisymmärrys

Euroopan parlamentti ja kalastusneuvosto pääsivät poliittiseen yhteisymmärrykseen varhain tänä aamuna yhteisen kalastuspolitiikan uudistuksen pääkohdista. Oceana onnittelee parlamentin jäsen Rodustia ja puheenjohtajamaa Irlantia saavutuksista, joilla tuleva yhteinen kalastuspolitiikka palauttaa merien hyvän tilan.
"Uudistuksessa ensimmäistä kertaa täysivaltaisena kumppanina ollut Euroopan parlamentti on ollut kalastupolitiikan ympäristökysymysten kova puolustaja. Tämän päiväinen tulos osoittaa, että voimme luottaa siihen, että parlamentin roolin myötä kalastus on hyvissä käsissä tulevaisuudessa, kun politiikkaa pannaan täytäntöön ", totesi Xavier Pastor, Oceanan pääjohtaja.

 

Yhteisellä kalastuspolitiikalla on selkeät tavoitteet, joilla varmistetaan, että kannat elpyvät suuremmiksi kuin kestävä enimmäistuotto, että poisheittäminen on kielletty ja että kalastusala siirtyy asteittain kohti kestävämpiä kalastustapoja.

"Minkä tahansa poliittisen sopimuksen onnistuminen riippuu kahdesta asiasta: mitä on sovittu ja kuinka se pannaan toimeen.Tämän aamuinen sopimus on edistysaskel verrattuna nykyiseen politiikkaan. Vuoden 2002 kalastuspolitiikka ei ollut täydellinen, mutta paremmalla täytäntöönpanolla olisi voitu korvata monia puutteita. Tällä kertaa, jos halutaan, että EU:n kalastuspolitiikka todella menestyy, jäsenvaltioiden on alettava toimeenpanemaan sopimiaan käytäntöjä ", lisäsi Hanna Paulomäki, Oceanan Itämeriprojektin päällikkö.

Lähde: Oceana

Oceana kampanjoi merten suojelun ja maailman merien tilan palauttamisen puolesta. Meritutkijoista, talousasiantuntijoista, lakimiehistä ja muista yhteistyökumppaneista koostuva tiimimme työskentelee muuttaakseen lainsäädäntöä siten, että merten saastuminen vähenee, kalakantojen peruuttamattomat romahdukset estetään ja merinisäkkäiden sekä muun merieliöstön tulevaisuus turvataan. Oceanan toimistot Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Etelä-Amerikassa ja Keski-Amerikassa työskentelevät merten suojelun puolesta yhdessä jo yli 500 000 toimijan ja nettiaktivistin kanssa 150 maassa.

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.