p

OCEANA: Kalastusministerit saivat aikaan pientä edistystä, mutta kunnianhimoinen kalatuspolitiikan uudistus jäi toteutumatta


Klo 6 aamulla Brysselissä, 36 tunnin neuvottelujen jälkeen, 27 Euroopan Unionin kalatalousministeriä pääsi sopimukseen yhteisen kalastuspolitiikan toteuttamisesta. Kaikki yksityiskohdat eivät vielä ole tiedossa, mutta julkinen keskustelu ja lehdistötilaisuus osoittivat, että vaikka pientä edistystä saatiin aikaiseksi, jää lopputulos kauas siitä, mitä tarvittaisiin Euroopan kalastusalan muuttamiseksi kohti kestävämpää.


Yhteisen kalastuspolitiikan kiistellyimmät kysymykset olivat kokouksen asialistalla. Oceana on tyytyväinen, että neuvosto pääsi sopimukseen siitä, että kalakantojen ennallistaminen on uudistuksen lopullisena tavoitteena. Mutta järjestö on huolissaan, että ministerit eivät ole vielä valmiita sopimaan aikataulusta. Ja, vaikka poisheittämiskiellon erivapauden prosenttiosuus laskettiin 7 prosentista 5 prosenttin, tarkoittaa tämä sitä, että tuhlaileva kalojen poisheittäminen jatkuu ja huomattavia määriä kalaa heitetään takaisin mereen myös tulevaisuudessa.

"Myönnämme, että neuvoston kannassa on tapahtunut edistystä, mutta ihmisten tulee olla tietoisia siitä,  mitä tämä tulos merkitsee. Puolet EU:n kalakannoista on ylikalastettuja ja ministerit ovat sopineet kompromissista, joka ei vastaa parlamentin tavoitetta ja joka ei riitä ennallistamaan kalakantoja ", totesi Xavier Pastor Oceanan pääjohtaja.

Puheenjohtaja kokoontuu tänään Euroopan parlamentin jäsenen ja asian esittelijän Rodustin kanssa esitelläkseen päivitetyn toimeksiannon.

Lähde: Oceana

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.