p

Helsingissä juostaan pian Itämeren hyväksi

Keskiviikkona 29. toukokuuta käynnistyy juoksutapahtuma, joka tekee hyvää sekä osallistujilleen että Itämerelle. Juokse meresi edestä 2013 on kolmen viikon juoksusarja, jolla kerätään varoja WWF:n Itämeren suojelutyölle.

Juokse meresi edestä 2013 koostuu kolmesta lenkistä, jotka juostaan keskiviikkoisin 29.5.–12.6. Kalasataman, Hietalahden ja Lauttasaaren merellisissä maisemissa.

Kaikille lenkeille ovat tervetulleita niin aloittelevat kuin kokeneetkin juoksijat. Kullakin kerralla on 4–5 tasoryhmää, joita jokaista vetää suomalainen ammattiurheilija. Mukaan voivat ilmoittautua sekä yksityishenkilöt että yritykset henkilöstöstä kootuilla joukkueilla.

”Kyseessä on urheilutapahtuma, jonka keskiössä on hyvinvointi luontoa ja ympäristöämme kunnioittaen – yhdessä tekeminen oman tuloksen mittaamisen sijasta. Yrityksille tapahtumamme on esimerkki yritysten yhteiskuntavastuun toteuttamisesta uudella ja raikkaalla tavalla”, kertoo yrittäjä Tarja Castel tapahtumaa organisoivasta Qi Consulting Oy:stä.

Ensimmäinen lenkki juostaan keskiviikkona 29. toukokuuta Helsingin Kalasatamassa kello 18 alkaen. Ennen lähtöä Teurastamolla järjestetään hyväntuulinen starttitapahtuma, johon ovat tervetulleita niin juoksijat kuin kannustusjoukotkin.

Teurastamon pihalle nousevalla lavalla nähdään kello 17.30 alkaen mahtava joukko kirittäjiä: juoksijoita ovat lähettämässä matkaan toimittaja-juontaja Baba Lybeck, Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder ja tapahtuman suojelija, huippu-uimari Hanna-Maria Seppälä. Tsemppimusiikista vastaa Lossi T & Juoksut, jonka reggaeta ja hiphop-rytmejä sekoittava musiikki laittaa juoksutossuihin liikettä.

Tapahtuman suojelijoina toimivat kansanedustaja, WWF:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Pekka Haavisto ja uimari Hanna-Maria Seppälä.

Viime vuoden Juokse meresi edestä -tapahtumaan osallistui 400 juoksijaa, ja tapahtuma tuotti Itämeren suojeluun yli 16 000 euroa.


0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.