p

Salametsästäjät ampuivat 89 norsua yhdessä yössä

Salametsästäjät tappoivat Tšadissa ainakin 89 norsua viime viikon torstain ja perjantain välisenä yönä. Ammuttujen norsujen joukossa oli 33 tii-neenä olevaa naarasta ja 15 poikasta. Paikallisten viranomaisten mukaan kyseessä on yksi raaimmista norsujen joukkoteurastuksista vuoden 2012 helmikuun jälkeen. Tuolloin salametsästäjät ampuivat kamerunilaisessa kansallispuistossa kahdeksan viikon aikana yli 300 norsua.

Tšadin viranomaisten mukaan salametsästäjät liikkuivat ratsain ja heitä oli noin viisikymmentä.  Maan armeija on lähetetty pysäyttämään rikolliset. Salametsästäjien epäillään olevan sama sudanilaisten salametsästäjien joukko, joka hyökkäsi kamerunilaiseen kansallispuistoon vuoden 2012 helmikuussa ja tappoi yli kolmesataa norsua.

“Keski-Afrikan norsujen tulevaisuuden kannalta on erittäin oleellista saada maat toimimaan yhdessä salametsästystä vastaan. Tällainen norsujen joukkoteurastus tuo valitettavasti mieleen Perhon susien kohtalon. Nuorten norsujen tappamisen motiivina ei ole norsunluu, vaan puhdas tappamisen halu”, sanoo WWF Suomen suojelujohtaja Jari Luukkonen.

Kamerunin, Keski-Afrikan tasavallan ja Tšadin edustajat tapaavat vielä tällä viikolla Kamerunissa alueellisen salametsästyksen vastaisen strategian kehittämiseksi. Aiemmin tässä kuussa pidetyssä CITES-kokouksessa maailman valtiot tekivät merkittäviä päätöksiä norsunluukaupan vähentämiseksi. Esimerkiksi kokouksen isäntämaa Thaimaa ilmoitti lopettavansa norsunluun kaupan Thaimaassa kokonaan. CITES on uhanalaisten lajien, niiden osien ja niistä valmistettujen tuotteiden kansainvälistä kauppaa säätelevä sopimus.

”Nyt on tärkeää, että CITES-kokouksen päätöksiä ryhdytään viipymättä toteuttamaan. Suomalaiset matkailijat voivat omalta osaltaan auttaa laittoman kaupan ja salametsästyksen vähentämisessä välttämällä epämääräisiä tuliaisia esimerkiksi Thaimaasta”, Luukkonen sanoo.

Lähde: WWF Suomi

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.