p

Nimekkäät muusikot ympäri maailmaa tukevat WWF:n Earth Houria

Maailman suurin ympäristöliike Earth Hour kutsuu muusikoita mukaan innostamaan ihmisiä toimintaan ilmaston puolesta. Muun muassa David Guetta ja Usher ovat vastanneet kutsuun: heidän Earth Hour -videolla soivasta Without you -kappaleesta on tullut Earth Hourin tunnuslaulu.

Guetta ja Usher liittyivät samaan joukkoon Coldplayn, Sigur Rósin, The Temper Trapin, Tom Jonesin, Nelly Furtadon, Kylie Minoguen ja monien muiden muusikoiden kanssa.

"Suurin muutos sen jälkeen, kun Earth Hour järjestettiin ensi kertaa vuonna 2007 Australian Sydneyssä, on siinä, että äärimmäisistä luonnonilmiöistä on tullut arkipäivää ympäri maailmaa, ja ne vaikuttavat ihmisten päivittäiseen elämään. Muusikoiden avulla voimme saavuttaa entistä suuremman joukon ihmisiä, joita tarvitaan ympäristöongelmien ratkaisemiseen,” sanoo Earth Hourin perustajiin kuuluva Andy Ridley.

Tänä vuonna Earth Hour rakentuu Suomessakin kansainvälisen I Will If You Will ‑haastekampanjan ympärille. Suomessa muusikko Samae Koskinen on tehnyt oman haasteensa: Hän haastaa ihmiset suosimaan kasvisruokaa ja kokeilemaan, miltä elämä maistuisi kasvissyöjänä. Jos ihmiset tarttuvat haasteeseen, Samae lupaa kohdata pelkonsa ja hypätä Riihimäen uimalan hyppytornista.

Maailmalla haastekampanjaan tempautunut brittiläinen yhtye McFly puolestaan on tarttunut internetissä laajaa suosiota saaneeseen Harlem Shake -villitykseen ja kuvannut oman versionsa Harlem Shakesta pandahaalareihin pukeutuneina.

Earth Hour -ilmastotempausta vietetään tänä vuonna Jamaikalla ensimmäistä kertaa. Muutamat maan kuumimmista muusikoista, kuten Protoje ja Conkarah, ovat luvanneet esiintyä maan ensimmäisessä Earth Hour -tapahtumassa 23.3.

Myös Suomessa järjestetään useita erikokoisia musiikkitapahtumia Earth Hourin yhteydessä. Tampereella musiikkia on tarjolla Pyynikin uimahallissa, missä Laura Moisio sekä Duo Hurme esiintyvät kynttiläuintitapahtumassa. Hyvinkään Sveitsin Uimalassa järjestetään jo neljättä kertaa Earth Hour @ Uimala -tapahtuma, jossa on tarjolla bändejä ja vesiliikuntaa koko perheelle. Valkeakosken kaupunki järjestää monitaiteisen Earth Hour -konserttitapahtuman, ja Kokkolassa Earth Hour -ilmastokonsertin voi nähdä Keski-Pohjanmaan konservatoriossa.

Earth Hour on WWF:n organisoima maailmanlaajuinen tapahtuma, jonka aikana ihmiset ja yhteisöt ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunnin ajaksi samana päivänä samaan kellonaikaan. Tapahtuma järjestetään lauantaina 23.3.2013 klo 20.30–21.30.

Tästä voi ilmottautua Earth Hour tapahtumaan »»

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.