p

WWF haastaa yllytyshullut tekoihin ympäristön puolesta

WWF:n I Will If You Will -haastekampanja käyn-nistyi Suomessa tänään. Kampanja on osa WWF:n vuotuista Earth Hour -ilmastotapahtumaa. Haastekampanjan avulla ihmiset voivat yllyttää toisensa ryhtymään konkreettisiin toimiin ympäris-tön puolesta. Kansainvälisesti suuren suosion sanut haastekampanja osoittaa, että luonnon puolesta toimiminen voi olla myös hauskaa.

”Ilmastokriisi on vakava ongelma, joka vaatii pikaisia toimenpiteitä. Sammuttamalla valot Earth Hour -tunnin ajaksi ihmiset voivat ilmaista huolensa päättäjille. Yksi tunti vuodessa ei kuitenkaan riitä. I Will If You Will -haastekampanjalla halutaan inspiroida ihmiset konkreettisiin tekoihin”, kertoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Haasteen on jo jättänyt Kiroileva siili -sarjakuvan tekijä Milla Paloniemi, joka haastaa ihmiset opettelemaan tunnistamaan 10 ruokasientä, sekä maamme eturivin muusikoihin kuuluva Samae Koskinen, joka haastaa ihmiset suosimaan kasvisruokaa ja kokeilemaan, miltä elämä maistuisi kasvissyöjänä. Lisäksi mm. YleX:n Aleksi ja stand up -koomikko Sami Hedberg ovat lupautuneet mukaan kampanjaan.

Myös WWF Suomen toimisto on tehnyt oman I Will If You Will -haasteensa: Mikäli 500 suomalaista lupaa olla syömättä WWF:n kalaoppaan punaisen listan kalalajeja, WWF:n panda lähtee jääkiipeilemään! WWF:n haastevideo on nähtävissä täällä »»

”Koska kyseessä on kansainvälinen tempaus, muuttuvat yksittäiset teot yhteenlaskettuina merkittäviksi. Kampanjan avulla ihmiset ympäri maailman valjastavat sosiaalisen median voimavarat ympäristön puolesta toimimiseen. Haasteen tekeminen ja siihen vastaaminen on hauskaa, joten odotamme suomalaisten innostuvan ja lähtevän tähän mukaan suurella sydämellä”, sanoo WWF Suomen ilmastovastaava Hanna-Liisa Kangas.

Haastekampanjaan voi osallistua Youtubessa, joten kenen tahansa on helppo käydä tekemässä oma haaste tai käydä ottamassa jokin jo laadituista haasteista vastaan. Haasteeseen ei ole välttämätöntä liittää erillistä videota.

Nyt jokainen voi kysyä itseltään: ”Mitä juuri minä olen valmis tekemään maailman tulevaisuuden puolesta? Ja miten saisin mahdollisimman monta kaveriani haastettua mukaan kampanjaan ja tarttumaan toimeen ympäristön puolesta?”

Earth Hour on WWF:n organisoima maailmanlaajuinen tapahtuma, jonka aikana ihmiset ja yhteisöt ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunnin ajaksi samana päivänä samaan kellonaikaan. Tapahtuma järjestetään lauantaina 23.3.2013 klo 20.30–21.30.

WWF:n Kuluttajan kalaopas auttaa tekemään vastuullisia kalavalintoja. Opas ohjaa ympäristöystävälliseen kuluttamiseen liikennevaloin. Vihreällä merkityissä lajeissa kalakannat ovat elinvoimaisia ja pyynti ei aiheuta ympäristöhaittoja. Keltaisella merkittyjen lajien kohdalla kestävyys vaihtelee alueittain: kalakannat saattavat olla heikkoja tai ylikalastettuja tai kalastus- ja kasvatusmenetelmät ympäristölle haitallisia. Punaisella merkityt lajit ovat uhanalaisia tai voimakkaasti ylikalastettuja tai pyyntiin käytetään tuhoisia kalastusmenetelmiä. Lisäksi lajin kasvatuksella on merkittäviä ympäristövaikutuksia.

Lähde: WWF Suomi

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.