p

Shellin arktinen öljynporauskalusto telakalle

Shellin kummatkin arktiseen öljynporaukseen tarkoitetut öljynporausalukset hinataan aasialaisille telakoille korjattavaksi. Shellin on todettava, ettei yhtiöllä ole edellytyksiä riskialttiiseen öljynporaukseen herkällä Arktiksella. Greenpeace vaatii lisäksi, että Shellin laivastoon kuuluvien jäänmurtajien on myös jäätävä kotisatamaan.

"Shell yritti aloittaa arktista öljynporausta Alaskan pohjoispuolella viime vuonna. Epäonnistuneen yrityksen jälkeen sen kummatkin öljynporaus-alukset ovat käyttökelvottomia, ja ovat nyt matkalla telakalle korjattavaksi. On aivan selvää, ettei Shellillä ole edellytyksiä hallita öljynporausta arktisissa olosuhteissa”, sanoo Greenpeacen ohjelmajohtaja Tapio Laakso.

Öljynporausalus Noble Discoverer ajautui Alaskassa karille 16. heinäkuuta matkalla öljynporausalueelle ja öljynporausalus Kulluk joutui tuuliajolle ja ajautui saaren rantaan Alaskassa uudenvuodenaattona matkalla huollettavaksi.

”Shellin on hylättävä vaarallinen öljynporaussuunnitelmansa. Samoin suomalaisen valtionyhtiö Arctia Shippingin on irtauduttava sopimuksesta, joka sitoo sen riskihankkeeseen, jossa hintana voi olla korvaamaton vahinko Arktiksella”, Laakso jatkaa.

“Shellin hallituksen puheenjohtajalta Jorma Ollilalta voi kysyä, kuinka kauan yhtiö aikoo kaataa rahaa suunnitelmiinsa porata öljyä Arktiksella. Nyt on aika keskittyä energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan ja hylätä uhkapeli ilmastolla ja herkällä pohjoisella ympäristöllä”, Laakso sanoo.

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.