p

Euroopan komissio hakee unionin parhaita ilmastoratkaisuja

EU:n ilmastotoimista vastaava komissaari Connie Hedegaard käynnistää tänään kilpailun hiilijalan-jäljen pienentämisestä, ja kutsuu unionin luovat ja innovatiiviset mielet asettamaan vihreät hank-keensa koetukselle. Sinun maailmasi kilpailu on osa Euroopan komission samannimistä ilmasto-kampanjaa.

Komissaari Hedegaard sanoo kilpailun olevan loistava tilaisuus siirtyä ilmastonmuutoksen vastai-sessa kamppailussa sanoista tekoihin.

– Ilmoittamalla hankkeenne mukaan autatte meitä osoittamaan, että meillä on sekä kykyä että varaa edetä kohti parempaa maailmaa ja parempaa ilmastoa, eikä elämä siitä suinkaan muutu ikäväksi ja harmaaksi, Hedegaard innostaa.

Tästä päivästä alkaen kolmen kuukauden ajan halukkaat voivat osallistua Sinun maailmasi ‑kilpailuun omalla hiilipäästöjä päihittäneellä menestystarinallaan. Mukaan mahtuvat unionin jäsenvaltioissa toimivien järjestöjen ja yksityishenkilöiden niin pienet kuin suuretkin hankkeet, kunhan niiden päätavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä.

Ehdokkaaksi käy vaikkapa tavaroiden kuljettamiseen käytettävä sähkömoottoripyörä, päästöjä ja energialas-kuja suitsiva innovatiivinen tuotantoprosessi tai kestävät rakennus- ja lämmitysratkaisut.

Kaikkialta Euroopasta löytyy esimerkkejä vähähiilisestä elämäntavasta, jolla parannetaan ilmastoa ja samalla elämisen laatua. Sinun maailmasi ‑kilpailulla annetaan mahdollisuus esitellä näitä hankkeita ja palkita niistä luovimmat, käytännöllisimmät ja tehokkaimmat.

Touko–kesäkuussa kampanjan verkkosivuilla [linkki] kävijät voivat äänestää jatkoon päässeistä hankkeista luovinta ja innostavinta.

Connie Hedegaardin johtama tuomaristo valitsee kymmenen suosituimman hankkeen joukosta kolme voittajaa, jotka palkitaan lokakuussa 2013 Kööpenhaminassa järjestettävässä Sustainia Award -palkintojenjakotilaisuu-dessa. Tilaisuutta isännöi Arnold Schwarzeneggerin johtamana kampanjakumppanimme, kansainvälinen Sustainia-aloite, joka hakee ja nostaa julkisuuteen helposti käytettävissä olevia ratkaisuja.

Kilpailu on osa Sinun maailmasi. Sinun ilmastosi ‑kampanjaa. Lokakuussa 2012 käynnistynyt kampanja on kerännyt yli 20 000 seuraajaa sosiaalisessa mediassa [Facebook/EUClimateAction] [Twitter/EUClimateAction] ja yli 130 virallista yhteistyökumppania, joihin kuuluu viranomaisia, kansalaisjärjestöjä, korkeakouluja ja yrityksiä. Kampanjan tarkoituksena on esitellä kustannustehokkaita ratkaisuja, joilla saavutetaan EU:n tavoite kasvihuonekaasujen vähentämisestä 80–95 prosentilla vuoteen 2050 mennessä ja rohkaistaan uusien ratkaisujen syntyä.

Lähde: Euroopan komissio

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.