p

WWF:n Earth Hour järjestetään 23.3.2013

Maailman suurin ilmastotapahtuma, WWF:n Earth Hour, järjestetään tänä vuonna viikon verran totuttua aikaisemmin, lauantaina 23.3.2013 kello 20.30–21.30. Earth Hourin aikana ihmiset eri puolilla maapalloa sammuttavat valonsa ilmaistakseen huolensa ympäristön tilasta.

WWF:n Earth Hour järjestetään jo seitsemättä kertaa. Australiasta alkanut tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta: viime vuonna Earth Hour tavoitti jo kaksi miljardia ihmistä.

”Ilmastonmuutos huolestuttaa ihmisiä ympäri maailman ja WWF on luonut konkreettisen tavan tuoda huolen ilmi: sammuttamalla valot tunniksi. Earth Hour kokoaa maailman ainutlaatuisella tavalla yhteen. Varsinkin Aasiassa Earth Hour on massiivinen tapahtuma – jopa ihmiset, joilla ei ole kodeissaan sähköä, ottavat osaa tapahtumaan”, kertoo WWF Suomen ilmastovastaava Hanna-Liisa Kangas.

Vuonna 2012 Earth Houriin osallistui ennätykselliset 152 maata ja liki 6 500 kaupunkia. Ensimmäistä kertaa mukana olivat muun muassa Libya, Algeria ja Bhutan. Suomessa tapahtumaan osallistui 64 kuntaa ja satoja yrityksiä ja muita organisaatioita.

Vuosittain Earth Hour inspiroi ihmisiä järjestämään erilaisia tapahtumia. Viime vuonna esimerkiksi kaupunkien nuorisotoimet huomioivat Earth Hourin niin etelässä kuin pohjoisessakin – aina Espoosta Pieksamäen kautta Rovaniemelle, Hyvinkäällä kaupunkilaiset pääsivät osallistumaan kynttiläuintiin ja Heinolan kaupunki järjesti aiheeseen liittyvän runokilpailun. Lisäksi musiikkitapahtumia ja tuliesityksiä järjestettiin ympäri maata. Earth Hourin verkkosivuilla on erilaisille yhteisöille ja organisaatioille laadittuja oppaita, jotka sisältävät ideoita ja ohjeita siitä, miten Earth Hour -tapahtumia voi järjestää.

Earth Hour laajeni viime vuonna valottomasta tunnista konkreettisiksi ilmastoteoiksi. Suomessa tämä toteutettiin WWF:n Tunnista Teko -kampanjan avulla. Kampanjaa varten WWF selvitti suomalaisen kuluttajan hiilijalanjälkeen eniten vaikuttavat teot asumisen, liikkumisen ja ruoan osalta. Hiilijalanjälkeä voi pienentää tehokkaasti esimerkiksi vähentämällä ruokajätteen määrää kotonaan, parantamalla kotinsa energiatehokkuutta ja vähentämällä yksityisautoilua etätyöskentelyn avulla.

Earth Hour -tapahtumaan voi ilmoittautua täällä »»

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.