p

Valkoinen joulu koko maahan

Ilmatieteen laitoksen laatiman ennusteen mukaan joulunaluspäivät vietetään suurimmassa osassa maata selkeässä ja kireässä pakkassäässä, mutta jouluaatosta alkaen sää lauhtunee jonkin verran.

Lauantaina ja aatonaattona sunnuntaina lämpötila laskee varsinkin maan keskiosassa laajalti -30 asteen tienoille, ja näihin lukemiin päästään paikoin myös maan eteläosassa. Maan pohjoisosassa sää muuttuu hieman epävakaisemmaksi ja lämpötila kohoaa enimmäkseen -10 ja -20 asteen välille.

Jouluaattona maanantaina lounaasta alkaa virrata lauhempaa ilmaa etenkin maan etelä- ja keskiosaan. Aattona myös pilvisyys lisääntyy ja tuuli voimistuu. Päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa enimmäkseen -4...-11 ja maan pohjoisosassa -8...-15 astetta.

Joulupäivänä tiistaina lumisateiden todennäköisyys kasvaa koko maassa. Lämpötila kohoaa maan etelä- ja keskiosassa 0 ja -6 asteen välille, mutta pohjoisessa sää jatkunee jonkin verran kylmempänä. Lauhinta on etelärannikolla.

Kiitän blogissa vierailleita kuluneesta vuodesta ja toivotan Teille kaikille Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

t. bekkerister

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.