p

Zara päätti kuunnella kuluttajia ja poistaa myrkyt

Maailman suurin muotialan vähittäismyyjä Zara ja sen omistava espanjalainen Inditex ovat tänään sitoutuneet poistamaan kaikki vaaralliset myrkyt  koko tuotantoketjustaan vuoteen 2020 mennessä. Kahdeksan päivän aikana yli 316 000 ihmistä ympäri maailman vetosi Greenpeacen Detox-kampanjassa Zaraan myrkkyjen poistamiseksi.

Inditex aloittaa sitoutumisensa myrkyttömyyteen vaatimalla maaliskuuhun mennessä 20 tuotteiden valmistajaltaan tiedot tehtaiden päästöistä. Näin tehtaiden lähistöllä asuvat ihmiset saavat tiedot asuinympäristöönsä vaikuttavista päästöistä. Vuoden loppuun mennessä vaaditaan tiedot sadalta muulta tuotteiden valmistajalta. Inditexin tuotemerkit ovat Zara, Zara Home, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho ja Uterqüe.

“Greenpeace iloitsee Zaran sitoutumisesta myrkyttömään muotiin. Jos maailman suurin muodin myyjä pystyy siihen, muilla ei ole tekosyytä olla puhdistamatta tuotantoketjuaan”, sanoo Greenpeacen kampanjoitsija Kaisa-Reeta Koskinen.

“Ihmiset ympäri maailmaa ovat ilmaisseet mielipiteensä myrkyllistä muotia vastaan, ja nyt on muiden tuotemerkkien vuoro. Espritin, Gapin, Levi’sin ja Victoria Streetin on kuunneltava asiakkaitaan ja sitouduttava kiireesti myrkyttömyyteen.”

Zara sitoutui myrkyttömyyteen vain kahdeksan päivää sen jälkeen, kun Greenpeace julkisti raportin Toxic Threads: The Big Fashion Stitch-Up Kiinassa, Pekingissä marraskuun 20. päivänä. Raportissa esitettiin eri tuotemerkkien vaatteista löytyneet myrkyt. Sen jälkeen 316 000 ihmistä on osallistunut kampanjaan myrkyttömän muodin puolesta.

Zara on kahdeksas tuotemerkki, joka on sitoutunut myrkkyjen poistamiseen tuotantoketjustaan, sen jälkeen kun Greenpeace aloitti viime vuonna Detox-kampanjan myrkyttömän tekstiiliteollisuuden puolesta. Osana sitoutumistaan Zara vahvistaa kieltoaan alkyylifenolietoksylaattien käytöstä ja lupaa lyhyen tähtäimen aikataulun vaarallisimpien kemikaalien, kuten perfluorihiilivetyjen, poistosta. Sitoutumiseen kuuluun myös atsovärien poistaminen.

“Ihmisillä on oikeus tietää, millä heidän jokensa on saastutettu ja mitä heidän vaatteissaan on. Zaran sitoutuminen on tärkeä askel koko tekstiiliteollisuuden saamiseksi myrkyttömäksi vuoteen 2020 mennessä”, sanoo Greenpeacen Itä-Aasian ympäristömyrkkykampanjoitsija Yifang Li.

Inditexin lupaus myrkyttömyydestä

Lähde: Greenpeace

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.