p

Venäjä estänyt arktisen alueen alkuperäiskansojen järjestön toiminnan


Venäjän viranomaiset ovet estäneet arktisen alueen alkuperäiskansojen järjestön RAIPON:in (Russian Association of Indigenous People of the North) toiminnan. RAIPON on Arktisen neuvoston pysyvä tarkkailija, ja sen osallistuminen tämänpäiväiseen Arktisen neuvoston kokoukseen Ruotsissa on estetty.

Greenpeace tuomitsee Venäjän viranomaisten toimet RAIPON:in toiminnan estämiseksi. Arktisen alueen kansoilla on oikeus järjestäytyä turvatakseen ympäristönsä ja elinkeinojensa perustan, jota arktisten luonnonvarojen riistäminen uhkaa.

Suomen hallituksen on Arktisen neuvoston jäsenenä vaadittava, että RAIPON voi jatkaa toimintaansa ja osallistua vapaasti Arktisen neuvoston työhön.

Greenpeace vaatii Arktiksen suojelua öljynporaukselta ja teolliselta kalastukselta. Gazprom suunnittelee öljynporausta Venäjän Arktiksella. Jo nyt Venäjän arktiset alkuperäiskansat ovat saaneet kärsiä öljyvuodoista, jotka saastuttavat sekä laidunmaat että kalavedet. Öljynporaus arktisella merialueella lisäisi ympäristötuhon riskiä edelleen.

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.