p

Fennovoima syvissä vaikeuksissa

Fennovoiman hallitus erotti yhtiön toimitusjohtaja Tapio Saarenpään tänään maanantaina. Saarenpää johti yhtiötä sen perustamisesta lähtien. Ennen Saarenpään potkuja Fennovoiman omistajat olivat vaihtaneet hallituksen puheenjohtajan suuren osakasjoukon hylättyä hankkeen elokuun lopulla.

Kuva: Fennovoima
- Hallituksen puheenjohtajan vaihtuminen, osakaskato ja nyt toimitusjohtajan erottaminen kertoo yhtiön ajautuneen vakaviin vaikeuksiin ydinvoimahankkeensa kanssa. Muissa maissa toteutetuista tarjouskilpailuista tihkuneet tiedot paljastavat, että Fennovoiman arvio 4-6 miljardin euron hintaisesta ydinvoimalasta on täysin epärealistinen. Todennäköisemmin laitos maksaa vähintään 8-10 miljardia. Tällaisen rahoituksen saaminen syöksykier-teessä olevalla ydinvoima-alalla on parhaim-millaankin erittäin kallista ja todennäköisesti mahdotonta, kommentoi Greenpeacen Jehki Härkönen.

Ympäristöjärjestö Greenpeace pitää Pyhäjoen ydinvoimahankkeen ongelmia myönteisenä asiana ja toivoo pääosakkaiden luopuvan rakentamissuunnitelmasta kokonaan. Suomen tulee luopua vastuuttomasta ydinvoiman uudisrakentamisesta ja korvata olemassa oleva fossiilisten polttoaineiden kapasiteetti uusiutuvilla energianlähteillä ja paremmalla energiatehokkuudella.

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.