p

E.ON vetäytyy Pyhäjoen ydinvoimahankkeesta

Greenpeacen mielestä Suomessa on nyt hyväksyttävä, että ydinvoiman aika on ohi, ja investointeja energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan on nopeasti lisättävä.

E.ON luopuu toiminnasta Suomessa ja samalla osuudestaan Pyhäjoen ydinvoima-hankkeessa. Hanketta toteuttamaan perustettu Fennovoima on nyt menettänyt suurimman osakkaansa ja tähän mennessä noin 40 prosenttia omistajistaan.

”E.ONin päätös on looginen jatko ydinvoima-hankkeiden kaatumiselle Yhdysvalloissa ja Länsi-Euroopassa. Ydinvoima on vaarallista ja kallista menneiden vuosikymmenien teknolo-giaa, jolla ei ole tulevaisuutta”, sanoo energiavastaava Jehki Härkönen.

”Nyt Suomessa on panostettava voimakkaasti uusiutuvaan energiaan. Pyhäjoelle tämä tietää uuden alun mahdollisuutta, jos hanke kuopataan lopullisesti mahdollisimman nopeasti”, Härkönen sanoo.

Greenpeace paheksuu kuitenkin E.ON:in aikeita pyrkiä jatkamaan Ruotsissa Oskarshamnin reaktoreiden käyttöikää. Vasta kaksi viikkoa sitten Greenpeacen aktivistit osoittivat ruotsalaisten ydinvoimaloiden vakavat turvallisuuspuutteet.

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.