p

Maailman luonnonsuojelun huippuosaajat koolla Koreassa


Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) maailmankongressi alkaa tänään Jejun saarella Koreassa. Maailman suurimpaan luonnon-suojelualan kokoukseen osallistuu tuhansia asiantuntijoita ja vaikuttajia eri maista, yritysmaailmasta, kansalaisjärjestöistä ja YK:n alajärjestöistä.

Suomesta kongressiin osallistuu muun muassa Suomen IUCN-komitean jäseniä ulkoasiainministeriöstä, ympäristöministeriöstä ja Metsähallituksen luontopalveluista. Suomen valtuuskuntaa johtaa neuvotteleva virkamies Marina von Weissenberg ympäristö-ministeriöstä. Kehitysministeri Heidi Hautala osallistuu sunnuntaina 9. syyskuuta järjestettävään korkean tason paneeliin vihreästä taloudesta.

Kongressin pääteema on Nature+, jonka alla käsitellään seuraavia aihealueita:
  • Ilmastonmuutoksen torjunnan luonnonmukaiset keinot
  • Ruokaturvaa luonnonmukaisilla ratkaisuilla
  • Luonnonmukaiset ratkaisut sosiaalisen ja taloudellisen kehityksen edistäjinä
  • Luonnonvarojen tehokas ja tasapuolinen hallinta
  • Luonnon arvottaminen ja suojelu
Kongressin aikana järjestetään myös IUCN:n jäsenorganisaatioiden yleiskokous, jossa valitaan järjestölle uusi hallitus ja puheenjohtaja sekä hyväksytään toimintaohjelma vuosiksi 2013-2016. Uuden toimintaohjelman mukaan IUCN edistää luonnon arvottamista ja suojelua, luonnonvarojen käytön tehokasta ja tasapuolista hallintoa sekä tarjoaa luonnonmukaisia ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjuntaan, ruokaturvan takaamiseen ja kehityskysymysten edistämiseen. Marina von Weissenberg on ehdolla jatkokaudelle yhdelle Länsi-Euroopan kolmesta IUCN:n hallituspaikasta.

Lisäksi yleiskokous äänestää yli 170 jäsenaloitteesta. Pohjoismaat ovat valmistelleet kokoukseen aloitteen, jolla halutaan vahvistaa arktisen alueen yhteistyötä ja kehottaa IUCN:ää laatimaan kattava arktisen alueen toimintaohjelma.

IUCN on maailman vanhin ja laajin globaali ympäristöjärjestö. Se on valtioiden ja kansalaisjärjestöjen liitto, jonka jäsenenä on yli 1200 organisaatiota noin 160 maassa. IUCN:n asiantuntijaverkostossa toimii vapaaehtoispohjalta yli 10 000 tieteellistä vaikuttajaa. Järjestön viides maailmankongressi päättyy 15. syyskuuta.

Lähde: YM

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.