p

Greenpeace lähettää viestin Pyhäjoelta – ei ydinvoimaa Hanhikivelle


Greenpeacen Pyhäjoella leiriä pitävät vapaa-ehtoiset levittivät tänään Perämeren rantavii-vaan Hanhikivelle 30 metriä pitkän banderollin, jossa on viesti saksalaiselle E.ON:lle ja suomalaisille pienomistajille, jotka suunnitte-levat ydinvoimalaa: ”Ei ydinvoimaa – Keine Atomkraft”.

Levittämällä kevyen verkkobanderollin rantavii-vaan, aktivistit halusivat samalla kiinnittää huomion Perämeren maankohoamarannikon ainutlaatuisuuteen.

”Ydinvoiman aika on ohi. Se oli liian vaarallinen kokeilu, ja nyt E.ONin ja Fennovoiman pien-osakkaiden on seurattava tietä, jolle Saksassa on jo lähdetty. Tarvitsemme uusiutuvaa energiaa heti, emme vasta kymmenen vuoden päästä”, sanoo Greenpeacen energiavastaava Jehki Härkönen.

”Ydinvoimaa ei enää Suomeen tarvita. Perämeren rannikko on Suomen otollisinta aluetta tuulivoimalle, joka on käytössä turvallista, ja joka on rakennettavissa ainutlaatuiselle rannikolle siten, että ympäristö-vaikutukset ovat vain murto-osa ydinvoimarakentamiseen verrattuna. Uusiutuva energia ei myöskään tuota ihmisen mittakaavassa ikuisesti vaarallista, säteilevää jätettä, jolle ei ole sijoituspaikkaa”, Härkönen jatkaa.

Greenpeacen vapaaehtoiset ovat leirillä Pyhäjoen Kielosaaressa tiistai-iltaan saakka. Toimittajat ovat tervetulleita tutustumaan vapaaehtoisiin ja Greenpeacen toimintaan Kielosaareen tiistaina 4.9. kello 11. Tilaisuudessa tarjotaan leirilounas ja Greenpeacen energiavastaava Jehki Härkönen ja saksalainen ydinvoima-asiantuntija Tobias Riedl kertovat ydinvoiman ja uusiutuvan energian tulevaisuudennäkymistä Suomessa, Saksassa ja muualla maailmassa.

Lähde: Greenpeace

Kuva: Greenpeacen vapaaehtoisten viesti Pyhäjoelle ydinvoimalaa suunnitteleville saksalaiselle E.ON:lle ja Fennovoiman pienosakkaille: Ei ydinvoimaa – Keine Atomkraft. (Copyright: Greenpeace/Matti Snellman)

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.