p

Tankotanssia Arktiksen pelastamiseksi

Greenpeace aloittaa tänään rytmikkään Dance for Ice -kampanjan Arktiksen pelastamiseksi. Kansainvälinen kampanja kehottaa tanssimaan tangolla pohjoisnavan puolesta: "Let’s dance on a pole for the North Pole".

Kuka tahansa voi tehdä Dance for Ice -liikkeen Arktiksenpelastamiseksi
 missä tahansa. (Copyright: Greenpeace/Christian Åslund)
Jokainen voi tehdä tankotanssiliikkeen Arktik-sen hyväksi riippumatta siitä, onko kokenut tanssija vai onko edes kuullutkaan tankotans-sista. Haaste on avoinna kaikille - tarvitaan vain tanko, kuten katulamppu, liikennemerkki tai puu. Tekemällä liikkeen, videoimalla sen ja jakamalla sen verkossa voi näyttää tukensa suojelualueen perustamiseksi Arktikselle pilke silmäkulmassa.

Kampanja käynnistyy tänään torstaina osoit-teessa www.dance4ice.org. Kaikki hienot liikkeet esitellään verkkosivulla. “Tämä on hyvä mahdollisuus kaikille tulla mukaan 1,3 miljoonan ihmisen joukkoon, joka on jo antanut tukensa allekirjoittamalla vetoomuksen Arktiksen pelastamisen puolesta”, sanoo Greenpeacen Arktis-kampanjoitsija Therese Jacobson.

“Arktis on meidän. Ilmastomme on riippuvainen sen jäähdyttävästä vaikutuksesta. Arktis on ainutlaatuinen ympäristö, joka kuuluu koko ihmiskunnalle, ei vain niille, jotka haluavat hyödyntää sitä. Siksi maailman johtajien on julistettava Arktis yhteiseksi suojelualueeksi”, Jacobson jatkaa.

Ilmaston lämpeneminen avaa Arktiksen öljynporaukselle ja teolliselle kalastukselle. Öljyjätit Shell ja Gazprom suunnittelevat jo poraavansa arktisilla vesillä, Shell jo muutaman viikon päästä. Erityisesti öljynporauksen riskit ovat valtavat, sillä ei ole olemassa tekniikkaa väistämättömien öljyvuotojen puhdistamiseksi Arktiksen jäisissä olosuhteissa.

Lähde: Greenpeace

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.