p

Greenpeace: Takuuhinta myös aurinkosähkölle

Greenpeace ehdottaa takuuhintajärjestelmän eli syöttötariffin käyttöönottoa Suomessa myös aurinkosähkölle. Syöttötariffi on tehokas tapa nopeuttaa uusiutuvan energian käyttöönottoa ja siten vähentää ilmastopäästöjä.

"Suomen syöttötariffijärjestelmä pitäisi nopeasti laajentaa koskemaan kaikkea uusiutuvaa ener-giaa, erityisesti aurinkosähköä. Takuuhinta on tehokas tapa kannustaa nopeaan aurinkosähkön käyttöönottoon", sanoo Greenpeacen energia-vastaava Jehki Härkönen.

Greenpeace pitää hyvänä elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen ehdotusta sähköyhtiöiden velvoit-teesta ostaa pientuotannon ylimääräinen sähkö-energia. Mikäli Häkämies on tosissaan puheissaan fossiilienergian tuotannon nopeasta vähentämisestä, aurinkosähkön takuuhinta on välttämätön osa kokonaisuutta.

"Aurinkosähköä on pitkään ylenkatsottu Suomessa. Tähän ei ole mitään järkevää syytä. Myös Suomen olosuhteissa aurinkosähkö voi monipuolistaa energiapalettia sekä tuoda luotettavuutta verkon toimintaan hajauttamalla sähköntuotantoa", Härkönen sanoo.

Hallitus valmistelee parhaillaan energia- ja ilmastostrategian päivitystä. Strategian yhteydessä on tärkeää päättää myös toimista, jolla aurinkosähkön tuotanto saadaan Suomessa käyntiin muiden Euroopan maiden tapaan.

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.