p

Suomi myöntää humanitaarista apua Sahelin kriisiin

Ulkoministeriö kohdentaa kehitysministeri Heidi Hautalan päätöksellä 1,5 miljoonaa euroa hätäapua Sahelin alueen kriisistä kärsiville Malissa, Nigerissä, Burkina Fasossa, Mauritaniassa ja Tšadissa.

Kesän aikana Sahelin alueen humanitaarinen tilanne on jatkanut heikkenemistään. Sahelin alue kärsii kroonisesta aliravitsemuksesta ja pitkään jatkuneen kuivuuden vaikutuksista maatalouteen. Nälänhätä uhkaa lähes 19 miljoonaa ihmistä, ja apua tarvitsevat erityisesti yli miljoona alle 5-vuotiasta lasta, joita uhkaa vakava aliravitsemus. Myös Malin pakolaiskriisi, johon Suomi vastasi toukokuussa yhden miljoonan euron myönnöllä YK:n lastenrahastolle UNICEF:lle, on jatkanut laajenemistaan. Malin hallituksen ja kapi-nallisryhmien väliset taistelut ovat ajaneet yli 340 000 pohjois-malilaista pakolaisiksi muualle Maliin ja naapurimaihin Nigeriin, Mauritaniaan ja Burkina Fasoon.

Sahelin alueen nälänhätään vastataan yhden miljoonan euron myönnöllä Maailman elintarvikeohjelmalle WFP:lle, jonka hankkeet tähtäävät ihmishenkien pelastamiseen ja aliravitsemuksen vähentämiseen. Suuri osa WFP:n hätäapuruuasta kohdistetaan kaikkein haavoittuvimmille ryhmille, kuten lapsille ja pakolaisille.

Sahelin alueen asukkaiden valtaosan toimeentulo riippuu maataloudesta ja karjankasvatuksesta, ja tukea tarvitaan myös väestön pidemmän tähtäimen selviytymiskyvyn kehittämisessä. YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön FAO:n tavoitteena on parantaa kotitalouksien ruuantuotantokykyä ja lisätä paimentolaisten tietoutta karjasairauksista ja niiden hoidosta. Suomi tukee FAO:n toimintaa Sahelin alueella 500 000 euron avustuksella.

Lähde: formin finland
Kuva: unicef

Aikaisemmin:
Afrikan Sahelissa miljoonaa lasta uhkaa nälänhätä »»

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.