p

Miljoona ihmistä tukee Arktiksen suojelua

Yli miljoona ihmistä on liittynyt tukemaan Greenpeacen kampanjaa Arktisen alueen suojelemiseksi öljynporaukselta ja kestämättömältä teolliselta hyödyntämiseltä. Kampanjaan liittyneiden nimet aiotaan laskea pohjoisnavalle meren pohjaan symboliksi siitä, että Arktis kuuluu koko ihmiskunnalle.

– Alun perin odotimme, että nimien keräämiseen kuluu koko vuosi, mutta miljoona ihmistä liittyi mukaan kampanjaan yhdessä kuukaudessa. Tavoitteena on nyt, että pohjoisnavalle voidaan viedä ainakin kaksi miljoonaa nimeä, sanoo Greenpeacen Helsingin toimiston ohjelmajohtaja Tapio Laakso.

Öljy-yhtiö Shell on aloittamassa öljynporausta Arktiksella, Alaskan rannikolla vielä kesän aikana. Shelliä tukemassa on myös kaksi suomalaista valtionyhtiö Arctia Shippingin omistamaa jäänmurtajaa. Aiemmin keväällä Greenpeacen aktivistit osoittivat mieltä useaan otteeseen jäänmurtajilla.
Mielenosoitus Ruotsissa Shellin huoltoasemalla. Kuva: Greenpeace
Tällä viikolla Greenpeacen aktivistit ovat järjestäneet mielenosoituksia Shellin toimistoissa ja huoltoasemilla kymmenissä kaupungeissa ympäri maailmaa. Shellin mainoksia parodioiva ArcticReady.com on ollut jättimenestys sosiaalisessa mediassa ja sivulla on vierailtu kaksi miljoonaa kertaa viimeisen viikon aikana.

– Greenpeacen tavoitteena on estää Shellin suunnitelmat arktisesta öljynporauksesta. Kampanjan saama valtava tuki osoittaa, että ihmiset kaikkialta maailmasta haluavat pysäyttää ilmaston lämmittämisellä rikastujat, Laakso sanoo.

Greenpeacen kampanja Arktiksen pelastamiseksi »»

Lähde: Greenpeace

Aiheesta aikaisemmin:
Greenpeace on sulkenut Shellin pääkonttorin vastalauseeksi Arktiselle öljynporaukselle
Maailmantähdet tukevat kampanjaa Arktiksen pelastamiseksi
Greenpeacen aktivistit kehottivat Moskovassa investoijia luopumaan Arktiksen tuhoamisesta
Arctia Shipping ei voi tehdä Shellin öljynporauksesta turvallista
Aktivistit nousseet jäänmurtajille Helsingissä – ei Shellin öljynporaukselle Arktiksella
Greenpeacen aktivistit pysäyttivät Arktikselle lähdössä olevan öljynporauslaivan – mukana näyttelijä Lucy Lawless
Greenpeace: 130 000 vastustaa Shellin öljynporausta Arktiksella

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.