p

Tavoitteena pisin miehitetty lento aurinkolentokoneella

Solar Impulse -lentokoneen tavoitteena lentää Afrikkaan
Aurinkovoimaa käyttävä innovatiivinen Solar Impulse -lentokone yrittää lentää tähän saakka pisimmän lentonsa Sveitsistä Afrikkaan. Bayer MaterialScience on uraauurtavan sveitsiläisen projektin virallinen yhteistyökumppani, ja Solar Impulse -lentokoneessa on käytetty yrityksen teknistä asiantuntemusta, huipputeknologiaa hyödyntäviä polymeerimateriaaleja ja energiaasäästäviä kevyitä materiaaleja. Koko Solar Impulse -projektin tavoitteena on lopulta lentää maailman ympäri ilman polttoainetta.
Tämä 48 tuntia kestävä testilento matkaa yli 2500 kilometriä Pyreneiden ja Välimeren yli Marokkoon. Tätä ennen on jo tehty onnistuneita testilentoja esimerkiksi Sveitsistä Ranskaan ja Belgiaan vuonna 2011.

Projektin alkuunpanijat Bertrand Piccard ja André Borschberg lentävät konetta vuorotellen. Suunniteltu välilasku lentäjän vaihtamiseksi tehdään Espanjan Madridissa.

Lento Marokkoon ja välilasku Madridissa antavat lennonjohtajille mahdollisuuden kerätä lisätietoa yhteistyöstä kansainvälisten lentokenttien kanssa, prototyypin integroimisesta säännöllisiin lentolii-kennereitteihin ja huoltotöihin liittyvän logistiikan hallinnasta.

Testilento tehdään samaan aikaan, kun Marokon Ouarzazaten alueella aloitetaan maailman suurimman aurinkovoimalan rakentaminen. Marokon aurinkovoimavirasto MASEN ottaa Piccardin ja Borshbergin vastaan lennon laskeuduttua. MASEN on vastuussa Marokon aurinkovoimasuunnitelman toteuttamisesta; tavoitteena on pystyä tuottamaan energiaa vähintään 2 000 MW vuoteen 2020 mennessä.

Solar Impulse -projektin perustaja ja pääjohtaja Borschberg on innoissaan, että ensimmäinen Euroopan ulkopuolelle tehtävä lento suuntautuu Marokkoon. "Tämä vastaa täysin niitä tavoitteita, jotka olemme asettaneet itsellemme lentoetäisyyden ja lennon keston suhteen. Testilento on erinomaista harjoitusta vuonna 2014 tehtävälle maailmanympärilennolle."

Leverkusenissa pääkonttoriaan pitävä Bayer MaterialScience ryhtyi sveitsiläisen Solar Impulse -projektin viralliseksi yhteistyökumppaniksi vuonna 2010. Sen jälkeen yli parikymmentä tutkijaa on työskennellyt yrityksen laboratorioissa Leverkusenissa, Dormagenissa ja Krefeld-Uerdingenissä kevyisiin rakenteisiin ja energiatehokkuuteen liittyvien ideoiden parissa. Tämän työn perusteella kehitettyjä materiaaleja on käytetty esimerkiksi lentokoneen ohjaamossa ja siivissä sekä moottorien koteloissa. Bayer MaterialSciencen pääjohtaja Patrick Thomas uskoo, että projekti kuvaa hyvin Bayerin missiota Science for a Better Life: "Solar Impulse -projekti on todellinen haaste – etenkin kevyiden materiaalien suhteen. Innovatiivisia materiaaleja käyttämällä voimme auttaa löytämään ratkaisuja energiatehokkuuteen ja 'puhtaaseen' energiaan."

Marokko aikoo rakentaa viisi aurinkovoimalaitosta vuoteen 2020 mennessä. Nämä voimalat tuottavat energiaa yhteensä 2 000 MW, ja näin ajan myötä vältetään 3,7 miljoonan hiilidioksiditonnin päästöt. Ouarzazaten alueelle rakennettava aurinkovoimala on osa tällaista laitosta, ja vuoteen 2015 mennessä se tuottaa energiaa yhteensä 500 MW.

"Ihailemme suuresti tämän uraauurtavan projektin visiota. Solar Impulse osoittaa selvästi, että puhtaalla teknologialla – jota mekin projektissa tuemme – on tehtävänsä jokapäiväisessä elämässä", sanoo Solar Impulse -projektin alkuunpanija ja toimitusjohtaja Piccard.
Bayer MaterialScience:
Bayer MaterialScience on yksi maailman suurimmista polymeeriyrityksistä. Liiketoiminta keskittyy huipputeknologiaa hyödyntävien polymeerimateriaalien tuotantoon ja innova-tiivisten ratkaisujen kehittämiseen monenlaisiin jokapäiväisessä elämässä käytettäviin tuotteisiin. Nämä tuotteet liittyvät etupäässä auto-, sähkö- ja elektroniikkateollisuuteen, rakentamiseen sekä urheiluun ja vapaa-ajanviettoon. Vuoden 2011 lopussa Bayer MaterialSciencella oli 30 tuotantopaikkaa, joissa työskenteli noin 14 800 henkilöä eri puolilla maailmaa. Bayer MaterialScience kuuluu Bayer-konserniin.
Tiedon välitti: Cision tiedotepalvelu

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.