p

Sotilaat suojelemaan Kamerunin kansallispuiston norsuja

Länsiafrikkalaisen Kamerunin hallitus on lähettänyt yli sata sotilasta turvaamaan maan pohjoisosan erittäin syrjäisen kansallispuiston norsupopulaatiota. Sotilaat on lähetetty paikalle sen jälkeen, kun raskaasti aseistautuneet salametsästäjät tappoivat julmasti Bouba N’Djidan kansallispuistossa kahdeksan viikon aikana satoja norsuja.

Kansallispuiston norsunpopulaation koon on arvioitu olleen noin neljäsataa yksilöä. Joukkoteurastuksen jälkeen arviot jäljellä olevan populaation koosta vaihtelevat 50-200 yksilön välillä, mutta tarkkoja arvioita on vaikea antaa, koska alue on niin vaikeakulkuisen matkan päässä. WWF Kamerunin mukaan jäljellä olevat norsut ovat suuressa vaarassa siihen asti, kunnes sotilaat ovat saaneet alueen valvontaansa.

Norsuja tapetaan norsunluun takia. Suurimman osan Kamerunista peräisin olevasta norsunluusta epäillään päätyvän Aasian markkinoille, jossa siitä maksetaan hyvä hinta.

“Salametsästys ei voinut tulla hallitukselle yllätyksenä. Olemme nähneet uhan olevan koko ajan olemassa ja varoittaneet hallitusta asiasta useaan otteeseen”, sanoo WWF Kamerunin pääsihteeri Basile Yapo Monssan.

WWF on tyytyväinen Kamerunin hallituksen päätökseen lähettää sotilaita turvaamaan kansallispuistoa.

”Sotilaiden lähettäminen alueelle ei saa jäädä pelkäksi julkisuustempuksi, vaan salametsästäjät on myös saatava oikeuteen. WWF jatkaa työtään, jotta vuosittaiset hyökkäykset norsupopulaatioita vastaan saadaan kuriin, ja norsukanta suojeltua”, Basile Yapo Monssan sanoo.

Savannilla elävän afrikannorsun tulevaisuus riippuu täysin Pohjois-Kamerunin populaation tilasta, sillä 80 prosenttia Keski- ja Länsi-Afrikan norsuista elää alueella.

Lähde: WWF Suomi

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.