p

WWF Suomen palkittu ympäristöohjelma vie ilmastotekoja maailmalle

WWF Suomen kehittämä Green Office on noussut toimistojen johtavaksi ympäristö-järjestelmäksi Suomessa. Ohjelma on laaje-nemassa myös ulkomaille. Suomen toimitila-johtamisen yhdistys FIFMA ry palkitsi tänään WWF:n Green Office -ohjelman vuoden toimi-tilajohtamisen tekona.

Green Office -ohjelman tavoitteena on toimiston ekologisen jalanjäljen pienentäminen ja kasvi-huonekaasupäästöjen vähentäminen. Ohjelma on laajenemassa Suomesta ulkomaille yhteis-työssä kansainvälisen WWF-verkoston kanssa ja Suomessa toimivien kansainvälisten Green Office -yritysten kautta.

”Tällä hetkellä Green Office on aktiivisesti käytössä esimerkiksi Turkissa ja Vietnamissa. Ruotsissa ja Portugalissa ohjelman pilotointi on aluillaan ja Tanskan sekä Kiinan kanssa käydään keskusteluja. Monet yritykset Suomessa ovat todenneet Green Officen tulokselliseksi järjestelmäksi ja haluavat ottaa sen käyttöön myös muissa maissa sijaitsevissa toimistoissaan”, kertoo Green Office -päällikkö Helka Julkunen WWF Suomesta.

Yksi Green Office -verkoston organisaatioista on suomalainen, kansainvälinen Tieto. ”Green Office on meillä käytössä useissa Suomen toimistoissa, ja suunnittelemme laajentavamme sitä myös muihin maihin. Ohjelma on käytännönläheinen ja helposti toteutettavissa, ja se viestii myös sidosryhmillemme, että otamme ympäristöasiat vakavasti. Niissä toimistoissa, jotka ovat mukana Green Officessa, jätemäärät ovat vähentyneet huomattavasti ja energiankulutus pienentynyt”, kertoo Carl-Harald Andersson, Senior Vice President ja Head of Corporate Responsibilities, Tieto.

Suomen toimitilajohtamisen yhdistys FIFMA ry palkitsi tänään WWF:n Green Office -ohjelman vuoden toimitilajohtamisen tekona. Perusteluissaan FIFMA toteaa muun muassa, että Green Officen käytännön vaikuttavuus on suuri, että ohjelma tekee näkyväksi kestävän kehityksen periaatteita ja luo omalta osaltaan kestävän yhteiskunnan brändiä.

”Palveluyhteiskunnassa tekniikan ja tuotteiden rinnalle kaivataan ihmisläheisiä konsepteja ja niille hallintamalleja. Green Office on ainutlaatuinen konsepti, ja se toimii. Ohjelman suuri suosio pohjautuu luottamukseen, joka on monissa trenditutkimuksissa ollut Suomen menestyksen edellytys. Green Office on onnistunut toimistoympäristössä luomaan uusia toimintatapoja ja avaamaan keskustelukanavia sellaistenkin tahojen välille, jotka eivät tavallisesti kohtaisi”, Helka Julkunen kertoo.

Green Office -verkostossa on mukana 200 organisaatiota, joissa työskentelee yhteensä yli 60 000 henkilöä. Mukana on niin yrityksiä, julkishallintoa kuin järjestöjä. WWF Suomen kehittämä ohjelma täyttää tänä vuonna 10 vuotta.

Lähde: WWF Suomi

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.