p

Aurinkokeräin Pohjolan oloihin

Aurinkoenergian käyttö on lisääntynyt tasaisesti maailmalla. Myös Suomessa aurinkoa kannattaa hyödyntää energianlähteenä, vaikka meillä olosuhteet ovat haastavammat kuin etelämpänä. Markkinoille on tullut pohjoisiin oloihin suunniteltu aurinkoenergiajärjestelmä, jonka kehittämisessä on huomioitu haastavat ilmasto-olosuhteet.
”Aurinkoenergiajärjestelmämme on ainoa markkinoilla tarjolla oleva järjestelmä, joka tuottaa energiaa myös lämmitykseen, eikä vain käyttöveden lämmitykseen. Lisäksi järjestelmämme toimii vuoden jokaisena päivänä, toisin kuin kilpailevat järjes-telmät, joiden toiminta-aika on vain 3 – 4 kuukautta vuodessa. Järjestelmän keskiössä on kehittämämme aurinkokeräin, joka valmistetaan ohuesta ruostumattomasta teräksestä kylmä-muokkausmenetelmällä. Menetelmän ansiosta keräimeen saadaan monikertainen keräinpinta-ala verrattuna perinteisiin keräimiin. Ratkaisulla on materiaalinsa ja valmistus-teknologiansa ansiosta monia etuja: pitkä käyttöikä, korkea teho ja lämpötehokkuus sekä nopea käyttövalmius”, luettelee kehityspäällikkö Elena Sonne PolarSol Oy:stä.

PolarSolin aurinkokeräin perustuu venäläiseen innovaation, jota on jalostettu eteenpäin suomalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Uuden sukupolven aurinkokeräimen kehitystyön ovat mahdollistaneet PolarSolin vahva materiaalitekninen ja prosessiosaaminen.

PolarSol on kehittänyt patentoimaansa järjestelmää Tekesin Toiminnalliset materiaalit -ohjelmassa. Tuotanto on alkanut lokakuun alussa 2011 Joensuussa. Tällä hetkellä yritys työllistää viisi henkilöä, työntekijöiden määrä tulee kaksinkertaistumaan lähitulevaisuudessa.

Tekesin avulla on voitu käynnistää tuotteen ja tuotannon sertifiointiprosessi, viimeistelty tuotteen prototyyppi, kehitetty tuotantolinja sekä luotu laatujärjestelmä.

Lähde: Tekes

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.