p

Greenpeace: Jorma Ollila likaisen tusinan kärjessä

Greenpeacen ja muiden järjestöjen aktivistit osoittavat tänään mieltään Durbanissa. Mielenosoittajat kutsuvat likaiseksi tusinaksi suurimpia maailmanlaajuisen ilmastosopimuksen jarruttajia.
”Listan kärjessä on Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila. Lähetimme hänelle viime viikolla -avoimen kirjeen-, jossa vetosim-me, että hän käyttäisi asemaansa ilmastonmuutoksen torjuntaan. Hänen julkiset puheenvuoronsa muutama vuosi sitten olivat toivoa herättäviä. Mutta nyt tarvitaan tekoja tyhjien sanojen sijaan”, sanoo Greenpeacen viestintäpäällikkö Juha Aromaa.

”Suomessakin on oma ilmastosopimuksen jarruttajien joukko. Elinkeinoelämän keskusliitto vastustaa Euroopan unionin sitoutumista yli 20 prosentin yksipuolisiin päästövähennyksiin. Hiilivuodolla uhkaillaan, vaikka Suomen metsä- ja terästeollisuuden päästöt ovat pienemmät kuin taskussa olevat päästöoikeudet. Ja Fortum vastustaa EU:n velvoitetta ottaa käyttöön pakolliset säästötavoitteet, jotka kohdistuvat jakelijoihin ja sähkön jälleenmyyjiin”, Aromaa luettelee esimerkkejä.

“Elintärkeiden YK:n neuvottelujen varjossa kokoontuvan likaisen tusinan tulisi olla häpeissään siitä, että jarruttavat neuvotteluja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja ihmishenkien, talouksien ja elinympäristöjen pelastamiseksi. Lyhyen tähtäimen voittojen asettaminen ihmisten suojelun edelle on vastenmielistä”, sanoi Greenpeacen pääsihteeri Kumi Naidoo mielenosoituksessa Durbanissa.

”Poliittisten johtajiemme on suljettava ovi likaisilta yhtiöiltä, jotka juhlisivat Durbanin epäonnistumista. Heidän on kuunneltava kansaa eikä saastuttajia. Lapsemme ja heidän lapsensa ansaitsevat sen”, Naidoo jatkoi.

Greenpeacen nimeämä likainen tusina, -raportti- heidän edustamiensa yhtiöiden ja järjestöjen toimista

Likaisen tusinan TOP-12
 1. Jorma Ollila, hallituksen puheenjohtaja, Royal Dutch Shell
 2. Lorraine Mitchell, toimitusjohtaja, Shell Canada
 3. David Collyer, puheenjohtaja, Canadian Association of Petroleum
 4. Thomas Donohue, puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, US Chamber of Commerce
 5. Lakshmi Mittal, hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, ArcelorMittal
 6. Jürgen R. Thumann, puheenjohtaja, BusinessEurope
 7. David ja Charles Koch, Koch Industries
 8. Marius Kloppers, toimitusjohtaja, BHP Billiton
 9. Dr. Kurt Bock, hallituksen puheenjohtaja, BASF
 10. Jean-Guy Carrier, pääsihteeri, International Chamber of Commerce
 11. Jack N. Gerard, puheenjohtaja, American Petroleum
 12. Brian Dames, toimitusjohtaja, Eskom

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.