p

Facebook ilmoitti sitoutumisesta puhtaaseen energiaan

Greenpeace ja Facebook ilmoittivat tänään yhteistyös-tä informaatioteknologian alan muuttamiseksi ympäristö-ystävälliseksi. Greenpeace ja Facebook rohkaisevat uusiutuvan energiantuotannon kehittämiseen. Yhteistyöhön kuuluu myös ohjelmien kehitys, joiden avulla Facebookin käyttäjät voivat säästää energiaa ja rohkaista yhteisöjään puhtaan energian käyttöön.

Greenpeace aloitti Unfriend Coal -kampanjan kaksi vuotta sitten, johon osallistui verkossa yli 700 000 ihmistä. Kampanjan tavoitteena oli saada Facebook käyttämään hiilivoiman sijaan puhdasta energiaa palvelinkeskuksissaan. Facebookin ilmoituk-sen myötä kampanja päättyi tänään.

“Greenpeace ja Facebook rohkaisevat yhdessä merkittäviä energiantuottajia siirtymään hiilestä uusiutuvaan energiaan. Tämä toimii esimerkkinä koko alalle”, sanoo Greenpeacen ilmasto- ja energiaohjelmasta vastaava apulaisjohtaja Tzeporah Berman. ”Siirtyminen puhtaaseen ja turvalliseen energiaan auttaa ilmaston lämpenemisen torjunnassa ja auttaa rakentamaan nykyistä vahvempaa taloutta ja terveempiä yhteisöjä”, Berman jatkaa.

Facebookin tänään julkistama tavoite on käyttää toiminnassaan, palvelinkeskukset mukaan lukien, puhdasta, uusiutuvaa energiaa. Palvelinkeskukset muodostavat yli kaksi prosenttia Yhdysvaltojen sähkön kysynnästä. Kulutuksen arvioidaan kasvavan 12 prosenttia vuodessa. Jos pilvipalvelut olisivat valtio, se olisi maailman viidenneksi suurin sähkön kuluttaja.

”Facebook odottaa innolla päivää, jolloin energialähteemme ovat puhtaita ja uusiutuvia, ja teemme yhdessä Greenpeacen kanssa töitä päästäksemme lähemmäksi tuota päivää”, sanoo Marcy Scott Lynn, Facebookin kestävyysohjelmasta vastaava. ”Tärkeänä askeleena olemme ottaneet periaatteisiimme uusien palvelinkeskusten sijoittamisesta uusiutuvan energian saatavuuden.  Toinen askel on työskennellä yhdessä Greenpeacen kanssa tehdäksemme alustamme työkaluksi ympäristön hyväksi. Greenpeace on ollut erityisen tehokas käyttämään Facebookia ympäristötietoisuuden herättämiseksi ja toiminnan aikaan saamiseksi. Olemme innoissamme heidän kanssaan työskentelystä, jotta voimme luoda uusia tapoja käyttää Facebookia ihmisten sitouttamisessa ja yhdistämisessä energiakysymyksissä, jotka koskevat suurinta osaa heistä – heidän omassa energiatehokkuudessaan ja puhtaamman energian käytössä.”

Osana sopimusta sosiaalisen median jättiläinen jatkaa energiatehokkuuden parantamista ja energiatehokkaan teknologian jakamista Open Compute -hankkeessa, jota Greenpeace tukee. Facebook suunnittelee myös aloittaa keskustelun sähköntuottajien kanssa käyttämänsä energian lähteistä.

“Facebookin sitoutuminen uusiutuvaan energiaan nostaa rimaa muille informaatioteknologiayrityksille ja pilvipalvelujen tarjoajille, kuten Applelle, IBM:lle, Microsoftille ja Twitterille”, sanoo Greenpeacen informaatioteknologia-alan analyytikko Casey Harrell. ”Facebook-kampanja osoitti, että ihmiset ympäri maailman haluavat, että heidän sosiaaliset verkkonsa toimivat uusiutuvalla energialla hiilen sijaan. Greenpeace jatkaa raportointia koko alan edistymisestä pilvipalvelujen tekemisessä vihreäksi.”

Greenpeace käyttää Facebookia laajasti kampanjoissaan, ja se on Facebookin eniten tykätty kansalaisjärjestö. Yli 3,8 miljoonaa Facebookin käyttäjää tykkää Greenpeacen sivuista. Devex.comin mukaan Greenpeace on ympäristöjärjestöistä Facebookin ykkönen

Raportti How Dirty is your Data?

Lähde: Greenpeace
Kuva: Kuvakaappaus raportista

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.