p

Greenpeacen avoin kirje Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollilalle

Sanat ja teot ristiriidassa ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Greenpeace on tänään lähettänyt avoimen kirjeen Shellin hallituksen puheenjohtajalle Jorma Ollilalle. Shell on eri puolilla maailmaa jarruttanut toimia ilmastopäästöjen pienentämiseksi. Ollila on kuitenkin aiemmin julkisuudessa esittänyt syvän huolensa ilmas-tonmuutoksesta Helsingin Sanomien haastattelussa 27.1.2007 ja Suomen Kuvalehdessä 18/2008

Shell-ryhmä tuottaa päivittäin 3,3 miljoonaa barrelia öljyä ja kaasua. Yhtiön omat ilmastopäästöt olivat viime vuonna 75 miljoonaa tonnia, mikä on yhtä paljon kuin koko Suomen päästöt. Shellin tuotteiden käyttö aiheuttaa noin 670 miljoonan tonnin ilmastopäästöt.

”Shellin hallituksen puheenjohtajana Jorma Ollila on yksi maailman vaikutusvaltaisimmista henkilöistä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Greenpeace vetoaa häneen, jotta Shell ryhtyisi ilmastonmuutoksen torjuntaan sen sijaan, että yrittäisi jarruttaa päästövähennyksiä,” sanoo avoimen kirjeen allekirjoittanut Greenpeacen Suomen ohjelmajohtaja Tapio Laakso.

”Aikaa ei ole paljon. Jos emme saa päästöjä kääntymään laskuun, ilmastonmuutosta ei voi enää pysäyttää. Siitä huolimatta Shell on jarruttanut muutosta, mikä on esitetty muun muassa Greenpeacen  Who’s holding us back -raportissa”, Laakso jatkaa.

”Jorma Ollilalla on nyt tilaisuus lunastaa paikkansa todellisena suurmiehenä, jos hän on sitoutunut ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen kuten antoi julkisuudessa ymmärtää, ja toimii sen mukaan”, Laakso sanoo.

Avoin kirje Jorma Ollilalle

Lähde: Greenpeace

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.