p

H&M sitoutuu myrkyttömyyteen – tärkeä voitto ympäristölle ja ihmisille

Greenpeacen kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen vaatejätti H&M ilmoitti tänään tiistaina poistavansa vaaralliset kemikaalit koko tuotantoketjustaan vuoteen 2020 mennessä, todennäköisesti jo aikaisemmin. H&M on neljäs suuri vaatealan yritys, joka on vastannut Greenpeacen haasteeseen poistaa myrkyt vaatteista.

”Olemme tavattoman iloisia H&M:n vastuullisesta päätöksestä. Maailman toiseksi suurimpana vaatemyyjänä H&M on erittäin merkittävä toimija alalla. Osoittamalla, että vaateteollisuus voi toimia ilman myrkkyjä, H&M näyttää mallia koko tekstiilialalle”, sanoo Greenpeacen Pohjoismaiden ohjelmajohtaja Patrik Eriksson.

H&M:n ja Greenpeacen edustajat tapasivat viime perjantaina. Sitä aikaisemmin aktivistit ympäri maailmaa olivat kehottaneet yhtiötä myrkyttömyyteen liimaamalla  “Detox our water!”-tarroja H&M:n näyteikkunoihin. Pohjoismaissa aktivistit jakoivat tietoa myrkyistä ja vesien saastumisesta H&M:n asiakkaille useassa kaupungissa.

H&M on myös luvannut, että yhtiön alihankkijat julkistavat, mitä kemikaaleja pääsee vesistöihin vaatteita valmistavista tehtaista.

”Tämä on erittäin tärkeä ensiaskel ihmisille, jotka esimerkiksi Kiinassa elävät tehtaiden ympäröimänä ilman, että he tietävät, mitä tehtaista ympäristöön pääsee. Toivomme, että muut vaatevalmistajat seuraavat esimerkkiä. Ne jotka jatkavat myrkkyjen käyttöä voivat menettää asiakkaiden luottamuksen Kiinan kaltaisilla kasvavilla markkinoilla”, Eriksson sanoo.

Aiemmin myös Adidas, Nike ja Puma ovat sitoutuneet myrkkyjen poistamiseen vuoteen 2020 mennessä. Greenpeace seuraa kaikkien myrkyttömyyteen sitoutuneiden vaatevalmistajien toimia ja valvoo, että lupaukset lunastetaan.

Lähde: Greenpeace

Aiheesta aikaisemmin:
Adidas sitoutuu myrkyttömyyteen Puman ja Niken perässä
Testit paljastavat vaatemerkkien myrkkyjäämät
Greenpeace haastaa Adidaksen ja Niken kilpailuun myrkyttömästä tulevaisuudesta

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.