p

Japanissa sähkökatkot yhteydessä lämpöhalvauskuolemiin

Maanjäristys, tsunami, ydinkatastrofi ... nyt helleaalto. Japanissa on kuollut 35 ihmistä lämpöhalvaukseen kesäkuusta lähtien. Japanissa suljettiin 35 voimalaa sen 54 ydinvoimalasta Fukushiman jälkeen. Kehotuk-sista energian säästämiseksi ihmiset laittavat henkensä alttiiksi vähentämällä ilmastointia. Nyt Japanilaiset kamppailevat pysyäkseen viileänä sähkösäästöjen keskellä paahtavassa helteessä.

Kesäkuussa kuljetettiin 6980 ihmisistä ambulansseilla (pdf) sairaaloihin lämpöhal-vauksen vuoksi, tämä on  3,07 kertainen verrattuna kesäkuuhun 2010. Lämpöhalvausten määrän heinäkuussa ennustetaan olevan jopa 20 prosenttia enemmän kuin viime vuonna, kertoo Hasegawa Manabu, Fire and Disaster Management Agency:sta.

Japanin hallituskin on huolissaan. Viime viikolla pääministeri Naoto Kan neuvoi ihmisiä "säästämään sähköä siinä määrin, että toimet ovat kohtuullisia, mutta kuitenkin niin, etteivät ihmiset saa lämpöhalvausta".

Japanin ilmatieteenlaitos kertoo lämpötilojen todennäköisesti vastaavan viime vuoden lämpötiloja, joka oli korkein sitten kirjaamisen aloittamisen vuodesta 1898 (pdf).

Myös Yhdysvallat on kärsinyt paahtavasta helteestä. Lämpötilojen on ennustettu paikoin nousevan jopa 45 C asteeseen enimmäkseen keskilännessä, mutta lämpöaalto on liikkumassa itään jolloin sen odotetaan vaikuttavan noin 40 osavaltioon.

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.