p

Suuryrityksiltä tiukka vaatimus päästöjen vähentämisestä

Suuryritykset vaativat Euroopan Unionia kiristämään hiilidioksidin päästövähennys-tavoitteitaan. Yhteensä 72 suuryritystä vaatii WWF:n koordinoimassa vetoomuksessa, että EU:n päästövähennystavoite vuodelle 2020 nostetaan sitovasti 30 prosenttiin.

Vetoomuksen allekirjoittaneet yritykset uskovat, että tiukemmilla päästövähennystavoitteilla voidaan vaikuttaa talouden ja kilpailukyvyn nousuun vähähiilisten innovaatioiden kautta. Yritykset uskovat, että näin voidaan luoda EU:n alueelle jopa miljoonia uusia työpaikkoja. Suomesta vetoomuksen ilmastopolitiikan kiristämisen puolesta on allekirjoittanut If Vahinkovakuutusyhtiö.

”Meidän tavoitteemme on tehdä joka päivä liiketoiminnassamme ympäristön tilaa parantavia tekoja. Osa tätä työtä on osallistuminen WWF:n koordinoimaan päästövetoomukseen. Tarvitsemme lujaa yhteistä tahtoa, jotta päästöt saadaan aidosti kuriin”, sanoo Ifin henkilöasiakkaiden johtaja Paula Salonen.

Kansainvälisistä suuryrityksistä mukana ovat muun muassa The Coca Cola Company, Google, Ikea, H&M, Unilever ja Sony. Suuryritysten vetoomus lähetetään EU komissiolle ja Euroopan parlamentin jäsenille. EU parlamentti äänestää päästövähennystavoitteiden kiristämisestä 23.6.2011.

Yritysvetoomus (englanniksi):

Mistä on kyse?
- EU on sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään 20 prosenttia vuoteen 2020 mennessä. Vähennys voidaan nykyisen sitoumuksen mukaan nostaa 30 prosenttiin, jos myös muut tahot vähentävät vastaavasti päästöjään.
- Suuryritykset vaativat, että EU:n 30 prosentin päästövähennystavoitteesta tehtäisiin sitova ja riippumaton muiden toimista.
- Euroopan unioni on vähentänyt kasvihuonekaasupäästöjä vuosina 1990-2009 17,3 prosenttia, eli nykyinen 20 prosentin vähennystavoite vuodelle 2020 on jo melkein tavoitettu.
- Suomi on vähentänyt päästöjään vuosina 1990-2009 6,4 prosenttia eli huomattavasti vähemmän kuin EU:n jäsenvaltiot keskimäärin.

Lähde: WWF Suomi

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.