p

Pertti Salolaisesta WWF Suomen kunniapuheenjohtaja

Pertti Salolainen Kuva: Susanna Manu / WWF

WWF Suomi on nimittänyt ministeri Pertti Salolaisen kunniapuheenjohtajakseen. Salolainen on kohta 40 vuotta täyttävän WWF Suomen perustaja ja toiminut pitkään WWF:n hallituksessa ja hallintoneuvostossa, osan aikaa hallintoneuvoston puheenjohtajana.

WWF Suomen tuore kunniapuheenjohtaja Pertti Salolainen kertoo nimityksen olevan suuri kunnia. ”Suhtaudun siihen nöyryydellä. Se on samalla tunnustus koko WWF Suomelle ja sen 40-vuotiselle toiminnalle. Vaikka olemme saavuttaneet paljon, haasteet vain kasvavat, sillä alkuperäisluonto on vakavasti uhattuna – ei vain maailmalla vaan myös Suomessa”, Pertti Salolainen sanoo.

Salolaisen mukaan Suomen vanhat metsät, suot, vesiluonto, virtavedet ja Itämeri ovat tehokkaan suojelun tarpeessa. ”Velvollisuutemme on auttaa myös kehitysmaissa alkuperäisluonnon säilyttämisessä. On järkyttävää, että kymmenet tuhannet eliö- ja kasvilajit kuolevat lähivuosina sukupuuttoon ihmisten toiminnan johdosta. Samaan aikaan ihmisten määrä kasvaa usealla miljardilla. Tässä on WWF:n keskeisin haaste.”

Lähde: WWF Suomi

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.