p

"Onnettomat Japanilaiset tomppelit"

Fukushiman ydinvoimalat olisivat voineet kestää maanjäristyksen. Ne olisivat voineet kestää tsunamin. Heillä oli valmiudet ydinonnettomuus tilanteeseen, mutta on hyvin todennäköistä, etteivät he olleet valmistautuneet kaikkiin kolmeen katastrofiin yhtäaikaisesti.
11.3.2011 tapahtunut maanjäristys oli voimakkuusarvioiden mukaan yksi suurimmasta Japaniin osuneesta maanjäristyksestä, sen jälkeen kun seismologiset mittaukset on aloitettu. Ydinvoimalaan osuneet hyökyaallot olivat saatujen tietojen mukaan jopa yli 10 metriä korkeita. Massiivinen tsunami tuhosi laitoksen sähköjärjestelmät, sekä sillä toimivat jäähdytysjärjestelmät, että dieselkäyttöiset varageneraattorit.

Olli Tammilehto blogissaan "Fukushimaan rakkaudella!" kirjoituksessaan ehdottaa käytännön esimerkin Fukushiman onnettomuusvoimalan turman ratkaisemiseksi: 
"Lähetetään kaikki Ydinvoimaan ihastuneet asiantuntijat ympäri maailmaa paikan päälle laittamaan ydinvoimala kuntoon. He voisivat korvata nuo kaikki onnettomat japanilaiset tomppelit, jotka eivät ole vieläkään saaneet vuotoja tukittua. Suomesta voisi lähteä iso delegaatio maailman parhaita ydinvoima-asiantuntijoita säteilyturvakeskuksesta, Teollisuuden Voimasta ja Fortumista. Näille supermiehille korjaus olisi pikku juttu varsinkin, kun he tietävät, ettei ydinvoimaloissa koskaan voi sattua mitään todella vakavaa ja ettei säteily juuri koskaan voi olla vaarallista".
Nyt siis tarvitaan Japanilaisten tomppeleiden tilalle kiireellisesti kaikki erittäin pätevät ydinvoima-asiantuntijat ja ydinvoimaan ihastuneet tahot ympäri maailmaa paikan päälle. Fukushiman ydinkatastrofi vaatii nyt suoraa osallistumista niiltä kaikilta ydinvoima-asiantuntijoilta ja puolustajilta, jotka ovat kaupitelleet ydinvoimaa ratkaisuksi ilmastonmuutokseen, melkein mihin tahansa, jopa köyhyyden poistamiseen.

Viikkoja kestäneestä hallitsemattomasta tilanteesta herää vankka epäilys siitä, ettei edes kehityksen kärjessä olevat huippumaat pysty pitämään huolta ydinturvallisuudesta, vakuutteluista huolimatta. Siis ydinvoima, se "turvallinen", "puhdas" ja "vihreä" huipputeknologialla varustettu sähköenergiatuotanto-muoto, jota totuutena hoetaan.

Niinpä niin, Fukushiman ydinkatastrofi ei vielä ole ohitse, ei lähellekään, ei sinne päinkään, vaan tulee kestämään vielä kauan, luultavasti vuosikymmeniä, joten lopullinen ydinkatastrofin laajuus ja vaikutus on vielä kokematta.

Kun ei pystytä toimittamaan maapallolla kaikille ydinvoimaa, pystytään ainakin jokaiselle jakamaan sopivasti tappavaa käyttäjäystävällistä säteilyä. Tulevat sukupolvet varmasti kiittävät aktiivisista becquereleistä, jotka on jätetty heille perinnöksi.

Ei mitään uutta auringon alla, diggarit (ihailijat) tämä on teidän hetki. Auringon tietenkin peittää kaunis pilvi joka sisältää radioaktiivista jodia, cesiumia ja plutoniumia. Nyt kun Japanilaiset tarvitsevat apua, älkää ihmeessä sanoko "kiitos ei".

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.