p

Tekes luottaa: Sähköiset ajoneuvot tulevat

Tekesin käynnistämän Sähköisten ajoneuvojen järjestelmät -ohjelman keskeisenä tavoitteena on luoda Suomeen testiympäristöjä, joissa voidaan testata sähköisen liikenteen edellyttämiä palveluita ja järjestelmiä. Euroopassa edellytetään, että esimerkiksi latausinfraan liittyvät teknologiat toimivat yli kansallisten rajojen.

Suomessa ovat hyvät edellytykset sähköisten ajoneuvojen testiympäristöiksi, sillä täällä on hitaaseen lataamisen sopiva infrastruktuuri lämmitystolppineen sekä vaativat olosuhteet ajoneuvojen testaamiseen. Jos ajoneuvot toimivat Suomen olosuhteissa, toimivat ne myös muualla.

”Varovaisten arvioiden mukaan vuonna 2020 Euroopan autokannasta 5 prosenttia on sähköisiä, rohkeimmat arvioivat luvun olevan jopa 25 prosenttia”, toteaa Robert Stüssi AVERE:n puheenjohtaja.


Suomalainen mobiiliosaaminen mukaan

”Olemassa olevan modernin sähköinfrastruktuurin lisäksi Suomen mahdollisuuksia toimivaksi moderneiksi testiympäristöiksi vahvistaa laaja mobiiliosaaminen, joka on hyödynnettävissä niin autoon kuin autoiluun liittyvissä palveluissa. Sähköajoneuvoalalla on kyse samanlaisesta murroksesta kuin telekommunikaatiossa parikymmentä vuotta sitten. Tarvitaan uudenlaisia palveluja ja infrastruktuuria”, sanoo johtaja Sami Sailo Nokia Siemens Networksista.

Tekesin EVE – Sähköisten ajoneuvojen järjestelmät -ohjelma on käynnistetty vuoden 2011 alussa ja se jatkuu vuoteen 2015. Sen tavoitteena on kehittää sähköisiin ajoneuvoihin ja työkoneisiin liittyvää uutta liiketoimintaa niin, että sen arvo nousee nykyisestä 200 miljoonasta eurosta 2 miljardiin vuoteen 2020 mennessä.

Lähde: Tekes

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.