p

Schneider Electricille energiayksikkö Suomeen

Schneider Electric Finland Oy on perustanut energialiiketoimintayksikön Suomeen. Järjestely on osa yhtiön globaalia strategiaa. Schneider Electricin energiayksikkö työllistää maailmanlaajuisesti 17 000 ihmistä. Schneider Electric osti AREVAn Transmission & Distribution -yksikön sähkönjakeluliiketoiminnan kesäkuussa 2010 nousten näin maailman johtavaksi keskijännitetoimijaksi ja älykkäiden sähköverkkojen eturivin kehittäjäksi.

”Uusiutuvien energianlähteiden merkitys kasvaa. Tehokkain väylä kohti kestävämpää energiankäyttöä on kuitenkin energiatehokkuus eli energian säästäminen”, toteaa yhtiön myyntijohtaja diplomi-insinööri Kari Lehto. ”Uusi energiayksikkömme vastaa markkinoiden haasteeseen. Samalla olemme hyvällä asialla auttaessamme suomalaista yhteiskuntaa kohti energiatehokkaampaa tulevaisuutta.”

”Energiayksikkö laajentaa Schneider Electricin kattavaa palveluvalikoimaa myös Suomessa entisestään”, sanoo yhtiön Suomen maajohtaja Kari Laine. ”Toimimme luotettavana linkkinä energian tuotannon ja sen käyttäjien välissä. Teemme energiasta asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja tehokasta. Sekä ympäristöystävällistä.”

Älyä verkkoon

Sähköverkot ovat muutoksen edessä. Osa uusiutuvan energiantuotannon lisäystä on hajautettu energiantuotanto, jossa pienet yksiköt eri puolella sähköverkkoa syöttävät verkkoon virtaa dynaamisesti. Esimerkiksi tuuli- ja aurinkovoima ovat suuresti riippuvaisia vallitsevista olosuhteista.

Kuva: Sähköauto⎟ Ekofokus
Toinen suuri muutos ovat sähköautot. Schneider Electricin arvion mukaan 10–15 vuoden kuluttua jopa 50 prosenttia myydyistä uusista autoista voi toimia sähkölatauksella. Sähköverkoille tämä tarkoittaa, että kuormituksen maantieteellinen jakautuminen muuttuu staattisesta dynaamiseksi. Aamulla autot ovat kotipihassa, päivällä pysäköitynä työpaikalle ja matkalla kotiin vielä marketin parkkipaikalla – ja autojen akkuja ladataan kaikissa näistä. Ratkaisu on älykäs sähköverkko (smart grid), joiden kehityksessä Schneider Electric on suuressa roolissa maailmanlaajuisesti.

Älykkäät sähköverkot ovat väylä vastuullisempaan ja optimoituun energiankäyttöön – mikä mahdollistaa myös hiilidioksidipäästöjen vähentämisen. Schneider Electric on asettanut tavoitteekseen olla yksi maailman johtavista älyverkkotoimittajista. Päämääränä on kyetä toimittamaan laitteistoja verkkojen kaikkiin osiin sekä toimia yhteensopivuuden ja optimoinnin takaajana. Ratkaisuillaan yhtiö kykenee yhdistämään kaikenlaiset energialähteet verkkoon tehokkaasti, varmistaen maksimaalisen suorituskyvyn.

Schneider Electric on maailmanlaajuinen energianhallinnan asiantuntija, jolla on toimintaa yli 100 maassa.  Se tarjoaa integroituja ratkaisuja lukuisille eri markkinasegmenteille. Konserni on johtava toimija energia- ja infrastruktuurimarkkinoilla, teollisissa prosesseissa, rakennusautomaatiossa sekä tietoliikennekeskuksissa ja -verkoissa. Lisäksi se on laajalti edustettuna asuinkiinteistösovelluksissa.

Lähde: Schneider Electric Finland Oy

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.