p

Greenpeacen aktivistit protestoivat Saksassa

Kuva: Aktivisteja ydinvoimalan jäähdystystornissa ⎜Greenpeace
Maanantaiaamuna 28. helmikuuta 70 Greenpeacen aktivistia aloitti protestin ydinvoimaa vastaan Neckarwestheimin ydinvoimalassa Baden-Württembergissä Saksassa. Osa aktivisteista kiipesi ydinvoimalan jäähdytystorniin levittämään 500 neliömetrin kokoista banderollia, jossa on teksti ”Ydinvoima vahingoittaa Baden-Württembergiä”. Mukana mielenosoituksessa on myös yksi suomalainen.

Aktivistit kritisoivat Neckarwestheimin voimalan turvallisuuspuutteita. “Vuosien ajan Baden-Württembergin ympäristöministeri Tanja Gönner on pitkittänyt välttämättömiä turvallisuusparannuksia ja julistanut salaisiksi asiaan liittyvät dokumentit”, sanoo Greenpeacen ydinvoima-asiantuntija Tobias Riedl. ”Neckarwestheim I ei ole turvallinen ja se on pahasti vanhentunut.”

Neckarwestheim I on 34 vuotta vanha, ja se on saanut kahdeksan vuoden jatkoajan. Se on Saksan toiseksi vanhin käytössä oleva reaktori, ja sen turvallisuutta pidetään erityisen puutteellisena. Osa puutteista on syntynyt jo rakennusaikana, kuten vain muutaman senttimetrin vahvuinen reaktorin paineastia. Parannuksia vaadittiin jo vuonna 2007, mutta ympäristöministeri Gönner ei ole tehnyt mitään valvoakseen niiden toteutumista.

Lähde: Greenpeace

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.