p

Neste Oil ehdolla vuoden pahimmaksi yritykseksi

Neste Oil on ehdolla maailmanlaajuisessa Public Eye Awards -kilpailussa, jossa valitaan vuoden pahin yritys. Sveitsiläisen Berne Declaration -järjestön ja Sveitsin Greenpeacen järjestämän kilpailun tulokset julkistetaan maailman talousfoorumin yhteydessä Davosissa tammikuun lopussa.

Yleisö saa äänestää kuutta loppukilpailuun joutunutta yritystä. Neste Oil on ehdolla maailman vastuuttomimmaksi yritykseksi johtuen sen valtavasta palmuöljyn tarpeesta. AngloGold Ashanti on ehdolla Ghanan kaivostoiminnan ongelmien takia, Axpo ostaa uraania Majakista Venäjältä, BP on listalla Meksikonlahden öljyvuodon takia, Foxconn tuottaa komponentteja elektroniikkateollisuudelle surkeissa oloissa ja Philip Morris on pyrkinyt vesittämään Uruguayn uuden tupakkalain.

Neste Oil on ottanut käyttöön Singaporessa maailman suurimman palmuöljypolttoaineen tuotantolaitoksen ja aikoo käynnistää Rotterdamissa toisen yhtä suuren laitoksen. Neste Oilista on tullut maailman suurin palmuöljyn käyttäjä. Neste Oil on alkanut käyttää suuressa mittakaavassa aikaisemmin lähinnä elintarvikkeena käytettyä palmuöljyä ja öljypalmuplantaasien raivaaminen sademetsiin laajenee ennen kaikkea Indonesiassa. Tämä lisää ilmastopäästöjä ja johtaa uhanalaisten lajien sukupuuttoon ja vakaviin sosiaalisiin ongelmiin.

Kansalaisjärjestöt eri puolelta maailmaa ovat valinneet ehdokkaat Public Eye Awards -kilpailuun. Ehdokkaiden joukosta raati on valinnut kuusi yleisöäänestykseen päässyttä. Yleisö voi äänestää maailman pahinta yritystä 28. tammikuuta saakka täällä »»  

Lähde: Greenpeace

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.