p

Finnairille palmuöljytöntä biopolttoainetta

Finnair on ilmoittanut ottavansa käyttöön Neste Oilin biopolttoaineen. Finnair kertoi myös, ettei aio käyttää palmuöljystä valmistettua polttoainetta. Neste Oilin onkin pystyttävä tarjoamaan biopolttoainetta, jonka valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan palmuöljyä.

”Biopolttoaineiden valmistaminen palmuöljystä on kestämätöntä. Onneksi myös useat suuret asiakkaat, kuten esimerkiksi ruotsalainen huoltamoketju OKQ8 ja nyt viimeksi Finnair, ymmärtävät, ettei metsätuhoon johtavaa polttoainetta tule käyttää”, sanoo Greenpeacen viestintäpäällikkö Juha Aromaa.

”Neste Oililla on mahdollisuus muuttaa NExBTL-polttoaineen tuotantonsa kestäväksi, ja ryhtyä valmistamaan polttoainetta, jossa ei käytetä lainkaan palmuöljyä”, Aromaa jatkaa.

”Polttoaineen käyttäjän on oltava varma, ettei polttoaine aiheuta metsätuhoa ja sitä kautta ilmastonmuutoksen pahenemista entisestään. Se ei auta, jos asiakkaalle myydään esimerkiksi 80-prosenttisesti palmuöljystä valmistetusta polttoaineesta teoreettisia palmuöljyttömiä osuuksia. Jotta kestävyyskriteerit olisivat uskottavia, polttoaineessa ei voi olla lainkaan palmuöljyä”, Aromaa sanoo.

Neste Oilin uudet tuotantolaitokset Singaporessa ja Rotterdamissa ovat nostamassa palmuöljyn käytön polttoaineena uudelle tasolle. Neste Oilista on tulossa maailman suurin yksittäinen palmuöljyä käyttävä yhtiö, ellei NExTBL:n raaka-ainepohja muutu perusteellisesti. Neste Oilin vuonna 2011 kuluttamaa palmuöljymäärää varten tarvitaan satoja tuhansia hehtaareja palmuplantaaseja.

Lähde: Greenpeace

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.