p

IPCC:n varapuheenjohtaja Suomeen 6.10.

Jean-Pascal van Ypersele
Hallitustenvälisen ilmastopaneeli IPCC:n varapuheenjohtaja, belgialainen fysiikan professori Jean-Pascal van Ypersele puhuu Helsingin yliopiston päärakennuksessa keskiviikkona 6.10.

IPCC:n asema kansainvälisen ilmastotutkimuksen airueena ja sen myötä kansainvälisen ilmastopolitiikan suunnannäyttäjänä on ainutlaatuinen. IPCC:n säännöllisesti ilmestyvät arviointiraportit ovat vaikuttaneet merkittävästi ensimmäisen YK:n ilmastopuitesopimuksen sekä Kioton pöytäkirjan syntymiseen.

Helsingissä Van Ypersele kertoo IPCC:n uudesta väliraportista, joka valmistuu marras-joulukuun vaihteessa Meksikon Cancúnissa pidettävää YK:n ilmastokokousta silmällä pitäen. Se sisältää hälyttäviä, tuoreita viestejä ilmastotieteestä, mutta myös toivoa. Ilmastotieteen kohtaama kritiikki on hänen yhtenä puheenaiheenaan.

Jean-Pascal van Ypersele vierailee Helsingissä Suomen luonnonsuojeluliiton kutsusta. Vierailu on osa Ulkoasiainministeriön tukemaa Etelän Ääni 2010 – Kehitysmaat ilmastoneuvotteluissa –hanketta. Van Ypersele tapaa lyhyellä vierailullaan Suomessa myös suomalaisia kansanedustajia.

Yleisöluento:

Jean-Pascal van Ypersele puhuu 6.10. klo 13.30-15.00 Helsingin yliopiston päärakennuksen salissa 5 (Fabianinkatu 33, 3.krs.). Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen.

Lähde: Suomen luonnonsuojeliitto

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.