p

Pakistanin tulva: Lahjoituksia kaivataan kipeästi lisää

Maailma on herännyt heikosti lahjoittamaan rahaa Pakistanin tulva-alueille. UNICEF kertoi viime viikolla, että se tarvitsee Pakistaniin pelkästään välittömään avustustyöhön 47,3 miljoonaa dollaria (36 miljoonaa euroa). Tähän mennessä kasaan on saatu ainoastaan 17,3 miljoonaa dollaria.

Tulvista kärsii 14 miljoonaa ihmistä. Katastrofin suuruutta ei voi liiaksi korostaa: kärsiviä ihmisiä on enemmän kuin Haitin maanjäristyksessä, vuoden 2004 tsunamissa ja Pakistanin vuoden 2005 maanjäristyksessä yhteensä.

Viesti UNICEFin Pakistanin toimistosta onkin selkeä: täällä tarvitaan välittömästi lisää rahaa, jotta apua tarvitsevat saisivat sitä.

"Tämä on massiivinen luonnonkatastrofi, jota on kuvailtu "vyöryväksi maanjäristykseksi" tulvien velloessa eteenpäin", sanaili UNICEFin Pakistanin maajohtaja Martin Mogwanja viitaten katastrofin hitaaseen etenemiseen.

Työ etenee, mutta sitä myös riittää

Puhtaan veden toimittaminen alueelle on yksi tämän hetken tärkeimmistä tehtävistä. Puhtaan veden avulla muun muassa ripulitautien leviäminen lasten keskuudessa saadaan pysymään hallinnassa.

UNICEF yhteistyökumppaneineen toimittaa puhdasta vettä päivittäin yli puolelle miljoonalle ihmiselle. Lisäksi 600 000 ihmistä saa puhdasta vettä lähteistä, kuten kaivoista, joita UNICEF on korjannut viimeisten kahden viikon aikana.

Yli miljoonalle puhdasta vettä - kuulostaa paljolta, mutta ongelmana on, että kaiken kaikkiaan puhtaan juomaveden tarpeessa on kuusi miljoonaa ihmistä.

Auta hädässä olevia: Suomen UNICEF »»

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.