p

BP onnistui tukkimaan öljyvuodon

Meksikonlahden öljykatastrofissa BP öljy-yhtiö uskoo tukkineensa öljyvuodon pumpattuaan porausmutaa öljyvuotoon. Yhtiö sanoo kyseessä olleen "merkittävä virstanpylväs".

BP aloitti porausmudan pumppaamisen öljylähteeseen eilen tiistaina. Usean tunnin pumppaamisen jälkeen raskas muta näyttää tukkineen öljyvuodon sekä tasaamaan paineen lähteessä, arvioidaan BP:ltä. Nyt on hyvä mahdollisuus vuodon sinetöimiseen lopullisesti.

Öljy-yhtiö kertoo tarkkailevansa tilanteen kehittymistä ja arvioi jatkotoimenpiteistä Yhdysvaltain viranomaisten kanssa. Öljyvuoto on mahdollista sulkea lopullisesti pumppaamalla sementtiä öljylähteen suulle. Myös mutaa voidaan lisätä tarpeen vaatiessa.

Kuukausien ajan BP öljy-yhtiö on yrittänyt tukkia öljyvuotoa Meksikonlahdella öljyporauslautta Deepwater Horizonilla huhtikuussa tapahtuneen räjähdyksen jälkeen, jolloin öljynporauslautta syttyi tuleen ja upposi.

Yhdysvaltalaiset  tutkijat ovat arvioineet mereen vuotaneen jo n. 651 miljoonaa litraa öljyä. Samalla se tekee vuodosta maailman pahimman öljykatastrofin.

Katso USTREAM LIVE videokuvaa paikanpäältä »»

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.