p

Öljyjätti kaataa suuria summia ilmastoskeptikoille

Maailman suurimpiin öljy-yhtiöihin kuuluva ExxonMobil kaataa suuria summia ilmastonmuutokseen skeptisesti suhtautuville järjestöille ja ryhmille, kertoo Turun Sanomat.

Lehden mukaan Exxon antoi viime vuonna noin 1,2 miljoonaa euroa järjestöille, jotka vastustavat kasvihuonepäästöjen leikkauksia, vaikka yhtiö on luvannut pidättäytyä tämänkaltaisista lahjoituksista.

Osa Exxonin tukemista järjestöistä on muun muassa hyökännyt voimakkaasti East Anglian yliopiston ilmastotutkijoita vastaan. Yliopisto joutui viime vuonna rajuun pyöritykseen, kun sen tutkijoiden sähköposteja vuoti julkisuuteen. Ilmastoskeptikoiden mielestä sähköpostit paljastivat tutkijoiden vääristelleen tuloksiaan.

Hiljattain on valmistunut ilmastotutkijoiden toiminnasta muutama riippumaton selvitys, joissa ilmastoskeptikoiden väitteet on kumottu.

Tästä huolimatta esimerkiksi Media Research Centre -niminen ryhmä on jatkanut tutkijoiden arvostelua ja syyttänyt selvitystä ongelmien vähättelystä. Ryhmä sai Exxonilta viime vuonna liki 40 000 euroa.

Lähde: TS

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.