p

Suomi tarvitsee energiatehokkuutta ja uusiutuvia energiamuotoja tukevia päätöksiä

WWF:n Earth Hour 2010 -kampanja huipentuu tämän viikon lauantaina, kun sadat miljoonat ihmiset ympäri maapalloa antavat valomerkkinsä ilmaston puolesta. Suomessakin lukuisat ihmiset osallistuvat tempaukseen. WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder kehottaa päättäjiä kuuntelemaan.  

”Päättäjien on aika osoittaa johtajuutensa ilmastonmuutoksen torjumisessa. Käytännössä tarvitaan päätöksiä, jotka edistävät päästöjen tehokasta vähentämistä ja vihreän teollisuuden liiketoimintamahdollisuuksia,” Liisa Rohweder sanoo.

Energiasektorilla Suomen tulisi Rohwederin mukaan panostaa älyenergiaan eli älykkäisiin sähköverkkoihin, energiatehokkuuteen ja hajautettuun uusiutuvan energian tuotantoon. Kansainvälisen energiajärjestö IEA:n mukaan energiatehokkuus ja uusiutuvat energialähteet ovat ylivoimaisesti tärkeimmät keinot vähentää päästöjä.

”Suomen tulisi pikaisesti panostaa poliittisiin toimiin, joilla poistetaan ilmastolle suotuisten ratkaisujen investointiriskejä ja muita markkinaesteitä. Kansainvälistä kilpailukykyä pitää edistää päätöksillä, joilla tuetaan tulevaisuuden teknologioita,” Rohweder kiteyttää.

Kaupungit kehityksen eturintamaan

Kaupunkien osuus hiilipäästöistä jatkaa räjähdysmäistä kasvuaan kaupungistumisen myötä, ennustaa eilen Tukholman Earth Hour -seminaarissa julkistettu Reinventing the city -raportti (pdf). Kaupunkien tulisikin ottaa käyttöön tehokkaita energian säästöä ja tehokkuutta parantavia ratkaisuja.

"Älyenergiaan ja energiatehokkaaseen aluesuunnitteluun panostaminen on tärkeää erityisesti kaupungeissa. Muutoin on vaarana, että ihmiset jäävät yhä kalliimmiksi käyvien ja energiaa tuhlaavien rakenteiden vangeiksi. Älykkäisiin ilmastoratkaisuihin panostamalla kaupungeista voi tulla vihreän teknologian edistäjiä ja kehityksen kehtoja," sanoo WWF Suomen ilmastoasiantuntija Karoliina Auvinen.

Suomen Earth Hour -kampanjaan on ilmoittautunut mukaan runsaat 4 200 yksityishenkilöä, 76 kuntaa tai kaupunkia, 300 yritystä, 144 muuta organisaatiota ja 72 oppilaitosta.


Earth Hour -kampanjan verkkosivut 

Lähde: WWF Suomi

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.