p

Kööpenhaminassa yön aikana sopimusesitys

Päivitetty klo 11.40

Kööpenhaminan ilmastokokouksessa on saatu aikaan uusi sopimusesitys ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi. Esityksestä tihkuneiden ensimmäisten tietojen mukaan köyhille maille luvataan 100 miljardin dollarin vuosittainen tuki vuoteen 2020 mennessä, jotta ne pystyvät sopeuttamaan taloutensa ilmaston lämpenemisen aiheuttamiin ongelmiin.

Päästöleikkaustavoitteet sopimusesitys asettaisi kahteen celsiusasteeseen.

YK:n laskelmien mukaan maapallon lämpötilan nousun hidastaminen kahteen asteeseen vaatisi rikkailta mailta 30 prosentin kasvihuonekaasupäästöjen leikkauksia vuoteen 2020 mennessä vuoden 1990 tasosta.

Neuvottelut lähes 30 maan kesken jatkuivat pitkälle aamuyöhön ja sen jälkeen sopimusesitystä on vielä hiottu virkamiesvoimin. Sopimusluonnos syntyi vain muutama tunti ennen kuin yli sadan maan johtajat jatkavat neuvottelujaan viimeisenä kokouspäivänä.

Lähde: Yle

Lisätty: klo 11.40
Kööpenhaminassa ilmastosopimuksesta ei ole vielä luonnosta Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldin mukaan, uutisoidaan CO2-rapostissa. Reinfeld arvostelee ennenkaikkea Kiinaa ja Intiaa sekä myös Yhdysvaltoja jotka eivät ole suostuneet tekemään kattavampia sopimuksia.

Eli, aikaisemman (yllä) tiedon mukaan sopimusluonnosta ei olisi saatu tehtyä. Siis kaikki on vielä levällään.  

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.